Tarih: 23.09.2011 08:54

Kaymakam Erdemir?den köy ziyareti

Facebook Twitter Linked-in

KAYMAKAM ERDEMİR, 45 YILLIK KÖPRÜ İLE SULAMA BENDİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

 

GÜÇLENDİRME ÇALIŞMALARI İNCELENDİ

Kaymakam Erdemir ve beraberinde ilçe özel idare müdürü Habip Akdemir, Kırıkkale Özel İdare ve Devlet Su İşleri (DSİ) görevlilerinden oluşan heyetle ilçeye bağlı Hacıobası ve Aşağı İhsangazili köyü ziyaret edildi. Heyet, Hacıobası köyündeki Delice çayı üzerinde bulunan Hacıobası köprüsüne yapılan güçlendirme çalışmalarını inceledi.

 

ÖMRÜNÜ TAMAMLAMIŞ DURUMDA

Kaymakam Erdemir, yaptığı açıklamada şöyle konuştu: ?Hacıobası köprüsü aradan uzun yıllar geçmesi nedeniyle eskimiş ve yıpranmış durumdadır. Delice çayı üzerinde bulunan köprü, heyelanlar ve su aşındırmaları nedeniyle ekonomik ömrünü tamamlamış durumda. Hazırlanan ve ihalesi yapılan proje ile çalışmalara kısa bir sürede başlayacağız. Köprüye fore kazık sistemiyle çelik konstrüksiyon güçlendirmesi yapılacaktır? Köprüdeki bakım onarım çalışmaları sonrasında, Çoğul, Baraklı ve Sarıkaya köylerine tekrar bu hat üzerinden ulaşımın sağlanacağı bildirildi.

 

SULAMA BENDİ

Kaymakam Erdemir ve beraberindeki heyet daha sonra Aşağı İhsangazili köyüne geçerek incelemelerde bulundu. Kaymakam Erdemir ve beraberindekileri, köy muhtarı, köyün ileri gelenleri ve vatandaşlar karşıladı. Vatandaşlar, İhsangazili, Baraklı ve Delice ilçesindeki tarımsal arazilerin sulanmasında kullanılan sulama bendi üzerindeki sifonun kırılması üzerine değiştirilmesini istedi. Sulama bendi ve kırık oluşan sifon alanını yerinde inceleyen Kaymakam Erdemir, hat üzerindeki 600`lük çelik sifonun değiştirilmesi çalışmalarının en kısa sürede başlayacağını belirtti.

 

15 KİLOMETRELİK SULAMA KANALI

Erdemir, ``Kırık oluşan sifon nedeniyle önemli tarım alanlarına sulama yapılamıyordu. Gerekli resmi işlemlerin ardından değişimi yapılacak olan sifonla 15 kilometrelik sulama kanalı sayesinde bölgedeki 380 hektar tarım alanına tekrardan sulama yapılabilecek. Bu alanda şeker pancarı, kavun, karpuz, bahçe mamulleri, ayçiçeği, buğday, arpa ve meyvelere sulama yapılacak, çiftçimiz bundan önemli derecede istifade edecektir`` dedi. Kaymakam Erdemir, köylerdeki incelemelerin devam edeceğini, kış ayı gelmeden önce yapılması gereken yatırımlara öncelik verileceğini dile getirdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —