Kavak ağacına can veren adam

Kavak ağacına can veren adam

TAMAMEN AHŞAP MALZEMEDEN YAPTIĞI GEMİLERİ SATARAK EMEKLİ MAAŞINA KATKI SAĞLIYOR

TAMAMEN AHŞAP MALZEMEDEN YAPTIĞI GEMİLERİ SATARAK EMEKLİ MAAŞINA KATKI SAĞLIYOR

Kavak ağacına can veren adam

Memur emeklisi evinde yaptığı el ürünü gemicikleri satarak maaşına ek gelir sağlıyor. Eski yelkenli gemilerin bire bir benzerini yapan emeklinin hikâyesi duyanları duygulandıracak cinsten.

EMEKLİ MAAŞINA KATKI OLUYOR

Emekli Abidin Özçam, el emeği göz nuru yaptığı gemileri satarak maaşına ek gelir sağlıyor. Çalıştığı işten emekli olduktan sonra evinin bir odasını atölyeye çeviren Özçam, satın aldığı kavak ve çam ağacına adeta can veriyor. Sadece kıl testere ve kesici birkaç alet kullanarak bir haftada yaptığı gemileri 150-300 liraya satıyor.

HİKÂYESİ TAM BİR DUYGU YÜKÜ

Aslen Kırıkkale´nin Balışeyh ilçesi Kenanbeyobası köyünden olan Abidin Özçam Kırıkkale´den ayrılalı yollar olmuş. Ankara´da PTT´de posta memuru olarak göreve başlayan Özçam, burada mektup dağıtırken bir mahkûmla tanışmış. İlk yıllarda mahkûmun ailesine mektup getirip götürürken zaman içinde mahkûm tahliye olmuş. Özçam´ın, cezaevinden çıkan mahkûmla tanışıklığı devam etmiş.

MAHKÛM GEMİ YAPIP SATIYORMUŞ

Abidin Özçam çalıştığı sürede söz ettiği mahkûmun evine mektup götürmeye devam etmiş, Her gittiğinde mahkûmla ayaküstü sohbet ederken gemi yapmayı kendisinin de istediğini söylemiş. Uzun masandır tanıştığı ve arkadaş olduğu mahkûm da kendisini kırmayarak gemi yapma sanatını kendisine öğretebileceğini söylemiş.

6 AY BOYUNCA MAHKÛMDAN KURS ALMIŞ

Abidin Özçam, mektup götürdüğü mahkûm gemi yaparken onu izlemeye başlamış. Yaklaşık 6 ay boyunca mahkukumun evine gittiğinde bir süre onu izlemiş. Daha sonra kendisi de kavak gemi yapmaya başlamış. İlk günlerde biraz zorlansa da mahkûmun yaptığı gemilere pek benzemese de birkaç tane yapmayı başarmış bu arada emekliliği gelen Özçam, çalıştığı kurumdan emekliye olmuş. Bir süre boş kalan Özçam, öğrendiği gibi gemi yapmaya başlamış.

EVİNİN BİR ODASINI ATÖLYE YAPMIŞ

Abidin Özçam, daha sonra evinin bir odasını atölye olarak tahsis etmiş. Kavak ağacı, misina ve filim tabakalarıyla yaptığı gemileri sokakta satmaya başlamış. Yaptığı gemilere ilginin artması üzerine sipariş verenlerde olunca Özçam, bu sefer sipariş üzerine yaptığı gemileri hem teslim etmek hem de tanıtımını yapmak üzere il il gezerken yolu memleketi Kırıkkale´ye düşmüş. Geçtiğimiz gün Kırıkkale´ye gelen Özçam, yıllar önce ayrıldığı memleketine sipariş nedeniyle geldiğini söyledi. Özçam, tamamen ahşap malzeme kullanarak yaptığı gemileri satarak emekli maaşına katkı sağladığını belirterek ?postacıyken gemici oldum? dedi.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı