Kanlı sahneler yanıbaşımızda

Kanlı sahneler yanıbaşımızda

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı`nın 91`inci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı`na resmi tören sonrası parti çelengini bıraktı.

MİLLİ BİRLİK ÖNEMLİ

Çelenk törenin ardından açıklama yapan İl Başkan Yardımcısı Sinan Taşkıran, “Bağımsızlık Mücadelemizin unlandığı, vatan uğruna can vermiş, şehirlerimizi anma günüdür. 30 Ağustos Zaferi ile Başkomutan Mustafa Kemal`in önderliğindeki milletimiz, emperyalist güçlerin işgalci ordularını,   anavatan topraklarından kesin olarak atarak,   ebedi özgürlük ve bağımsızlığına kavuşmuştur. Bu zafer bütün otoriteri tartışmasız bir asken deha kabul ettiği Ulu Önder. Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk tarafından Anadolu da sağlanan Milli Birlik ve beraberliğin veya İstiklal ya ölüm` parolası ışığında yaşasın yaşlı genç ve çocuklarıyla milletimizin dillere destan olan fedakârlık ve azminin mutlak bir sonucu olarak kazınmıştır” dedi.

İNANCIMIZ SONSUZ

Taşkıran, “Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının gerçekleştirdiği bir mucizenin eseri olduğunu hatırlatan Taşkıran konuşmasının devamında, “ Türkiye Cumhuriyeti devletinin, ülkesi ve milletiyle bölünme bütünlüğü ve belirlediği temel nitelikleri, bugün ve gelecekte koruma, kollama, azim ve kararlılığımız bu uğurda ettiğimiz yemindeki inancımı gibi sürmekledir. Geldiğimiz süreçte dünya da özellikle Ortadoğu da ülke olarak tasvip etmediğimiz oyunlar ve kanlı sahneler yanı başımızda sergilenmektedir” diye konuştu.