Kadın çiftçilerin ilk ürün heyecanı

Kadın çiftçilerin ilk ürün heyecanı

Kırıkkale Valiliği ve İl Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen?Kadın Çiftçilerimize Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği? projesi kapsamında Aşağı Mahmutlar Mahallesi?nde tarım günü programı düze

ULUGÖLGE?YE ÇİÇEK TAKDİM EDİLDİ
Kadın çiftçiler tarafından düzenlenen programa Vali Yardımcısı Niyazi Ulugölge başta olmak üzere İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ekrem Şener, il müdürleri ve çok sayıda çiftçi katıldı. Burada kadın çiftçiler tarafından Vali Yardımcısı Ulugölge?ye çiçek takdim edildi. Program seraların gezilmesi ve çeşitli ikramların yapılması ile son buldu.

HER TÜRLÜ DESTEKLERİ SAĞLAYACAK
Serada ürün yetiştiren kadın çiftçileri tebrik eden Vali Yardımcısı Ulugölge, bazı ürünlerin sezonundan önce hasadına başladığını ifade etti. Buralarda yetiştirilen ürünlerin sağlık açısından önem taşıdığını vurgulayan Ulugölge, bu şekilde yapılan çalışmaların devam etmesi için her türlü destekleri sağlayacaklarını dile getirdi. Dışarıda bulunan bir tarlada yetiştirilen üründen seradan daha fazla ürün alındığını vurgulaya Ulugölge, ?Kadın çiftçilerimizin buna ilgi göstermesi diğer bayanlarımızın da dikkatini çekiyor. Kısa sürede bu projede önemli mesafeler yol aldık? dedi.

BÜYÜK KATKI SAĞLIYOR
Örnek çiftçilerin yetiştirdiği sebzelerin, meyvelerin kaliteli ve lezzetli olduğu da sözlerine ekleyen Ulugölge, ?Meyve ve sebzelerimiz organik olarak yetişiyor. Bunun bu şekilde yetişmesi sağlık açısından da çok faydalıdır. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından açılan kurslarımıza, yapılacak olan projelerimizin içerisinde çiftçi bayanlarımızı görmekten dolayı mutluluk duyuyoruz. Üretilen bu ürünler kişinin hem ailesine hem de kendisine ticareti yapılarak büyük katkı sağlıyor? ifadesinde bulundu.

ÇALIŞMALAR HIZLI BİR ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ekrem Şener, bu projenin Aşağı Mahmutlar Mahallesindeki Döne Özyön ve Satı Özyön`e ait seralarda üretime başlanıldığı dile getirdi. Kadın çiftçilerin başarı elde etmesi ve girişimlerde bulunmaları için her türlü desteği sağlayacaklarını belirten müdür Şener, müdürlük olarak destekleme ve proje üretme çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini dile getirdi.



Anahtar Kelimeler: 0