İskan almak artık kolay

İskan almak artık kolay

Kırıkkale Belediyesi İmar Müdürü Mehmet Korkmaz, iskan almanın vatandaşlar için kolay hale getirildiğini bildirdi. Korkmaz son yıllarda artan yapılaşma nedeniyle şehrin çehresinin değişmeye başladığını söyledi.

İSKAN ALMAK ARTIK KOLAY

İmar müdürü Korkmaz yaptığı açıklamada, ?İlimizde son yıllarda artan yapılaşma neticesinde şehrimizin çehresi oldukça değişmeye başlamış ve yeni yapıların yoğun olduğu bölgelerde iskan edilme oranı artmıştır. Bu artışa paralel olarak vatandaşlarımızın evrak prosedürlerinden dolayı şikayetlerinde de artış gözlemlemiş bulunmaktayız. Bu bağlamda elektrik, su ve doğalgaz aboneliklerinin açılabilmesi için gerekli olan ve daha önce mülkiyet sahiplerinin bireysel olarak yoğun uğraşları sonunda alabildikleri Yapı Kullanma İzin Belgesi (İskan) alma işlemleri artık kolaylaştırdık? dedi.

YAPI MÜTEAHHİTLERİ ALACAK

Korkmaz açıklamasının devamında ?Müdürlüğümüzde yaptığımız bir çalışma ile 2012 yılı Kasım ayından itibaren yeni binaların İskan Belgelerinin, yapı müteahhitleri tarafından alınması zorunluluğu getirilmiştir. Bunun sonucunda vatandaşlarımızın bireysel olarak İskan Belgesi almak için zaman harcamalarına gerek kalmamıştır. Ayrıca Nisan ayında yayımlanan Bürokrasinin Azaltılmasına Yönelik Yönetmelik çerçevesinde müdürlüğümüz tarafından yapılan çalışma ile müteahhitlerin SGK borcu olmadığına dair belge, Asansör Tescil Belgesi ve Enerji Kimlik Belgesi haricinde daha önce istenilen diğer belgeler artık istenmemektedir? şeklinde konuştu.

1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü