İŞÇİYİZ HAKLIYIZ KAZANCAĞIZ

İŞÇİYİZ HAKLIYIZ KAZANCAĞIZ

Türk Harb-İş Sendikası üyeleri, toplu iş sözleşmelerinde gelinen son durumu protesto etmek için Cumhuriyet Meydanında eylem düzenledi. ?İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız? şeklinde slogan atan yaklaşık 50 kişilik grup, ?Emek, Barış, Özgürlük? yazılı pankartl

230 BİN İŞÇİYİ İLGİLENDİRİYOR
Basın açıklamasında, 23 bin Harb-İş üyesinin yanı sıra kamuda çalışan 230 bin işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinin devam ettiği söylendi. Bu görüşmelerin bu güne kadar bir sonuca ulaşmadığı işveren tarafının bu noktada bir adım atmadığı ifade edilirken Türk-İş Başkanlar Kurulu`nca sürecin alınan kararlara uygun bir şekilde devam ettirilmediğine dikkat çekildi. Türk-İş yönetimine şu sözlerle çağrı yapıldı. ?Türk-İş yöneticilerini açık, somut ve etkili tutum almaya, hükümet yetkilileri ile yapılan tüm görüşmeleri üye sendikalarla ve kamuoyu ile paylaşmaya; toplu sözleşme kapsamında olsun ya da olmasın tüm sendikaları ve üyelerini el ele, omuz omuza dayanışmaya çağırıyoruz?
 
TÜRK- İŞ?E ÇAĞRI YAPILDI
Türk-İş yönetimine şu sözlerle çağrı yapıldı: ?Türk-İş yöneticilerini açık, somut ve etkili tutum almaya, hükümet yetkilileri ile yapılan tüm görüşmeleri üye sendikalarla ve kamuoyu ile paylaşmaya; toplu sözleşme kapsamında olsun ya da olmasın tüm sendikaları ve üyelerini el ele, omuz omuza dayanışmaya çağırıyoruz. `Ancak bu süreç Türk-İş Başkanlar Kurulu`nun aldığı kararlara uygun biçimde yönetilememiş, savsaklanmış ve sürdürülememiştir. Sözleşme görüşmelerinin işveren tarafını oluşturan kamu işveren örgütleriyle ilgili kamu kuruluşlarının yetkilileri, toplu sözleşme görüşmelerinde sendikaların getirdiği somut ve gerçekçi önlemleri farklı taktik ve yaklaşımlarla reddetmekte ve geciktirmeye çalışmaktadır?
 


Anahtar Kelimeler: 0