İşçilerde sözleşme sevinci

İşçilerde sözleşme sevinci

İŞÇİ, SÖZLEŞMEDEN MEMNUN

İşçilerde sözleşme sevinci

Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Mürsel Öcal, 2015 yılı Kamu Toplu İş Sözleşmelerinden her zamanki gibi alınlarının akıyla çıktıklarını söyledi.

HAYIRLI OLSUN

Konuyla ilgili sendika binasında yönetim ve basın mensuplarıyla bir araya gelen Türk Metal Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Mürsel Öcal, sendika olarak yine en iyi sözleşmeye imza attıklarını dile getirdi. Sözleşmenin tüm Makine Kimya ve Endüstri Kurumu (MKE) çalışanlarına hayırlı olmasını dileyen Başkan Öcal, mücadelelerine sonuna kadar devam edeceklerini söyledi.

BÜYÜK BAŞARI

Daha önceden Kamu Çerçeve Anlaşması imzalandığını dile getiren Öcal, ?Burada ilk 6 aya yüzde 6 ikinci 6 aya ise yüzde 5 (Enflasyon yüzde 5´in üzerine çıkarsa fark verilecek) üçüncü 6 aya yüzde 3 dördüncü 6 aya ise yüzde 3 zam alacağız. Kamu çerçevede bürüt ücretleri 2 bin 350 TL´nin altında olan arkadaşlarımıza kamu çerçeve anlaşmasından faydalanmayacak. Sosyal yardımlarda birinci yılda 211 TL´den 220 TL´ye ikinci yılda 235 TL´ye evlenme, doğum, ölüm ve yemek yardımı gibi gelen zamlar oranında artacaktır. Giyim yardımı ise 110 TL´den 150 TL´ye çıkarılacak. Giyim yardımımız gelen zamlar oranında artacaktır.?

İŞÇİ MEMNUN

Bu dönemi kapsayan denge ödeneğinin Eylül ayında 500 TL 2016 Eylül ayında da 500 TL ödeneceğini vurgulayan Öcal, ?2009 yılında yeniden yetkili olduktan sonra her sözleşmede kamu çerçeve anlaşmasının dışında MKE çalışanlarına ek zamlar aldık. Genel Başkanımız Sayın Pevrul Kavlak´a tüm çalışanlarımız adına teşekkür ederim. Uzun süredir MKE çalışanının cebine 1 TL´de fazla girmesi için gecesini gündüzüne kattı. Çalışma Bakanlığından ekstra zammımızı aldık ve sözleşmemizi imzaladık. İzin avanslarını ise gün * 15 TL´den gün * 25 TL´ye çıkardık. Arkadaşlarımızın birikmiş toplu paralarını ise Kurban Bayramı öncesine kadar ödenecek. Bizlerde bu işin takipçisi olacağız.?

2 BİN 700 ÇALIŞANIMIZI KAPSIYOR

Son olarak Sendika Başkanı Mürsel Öcal, ?Her sözleşme döneminde olduğu gibi kamuda ayrıcalık yaratan tek sendika Türk Metal Sendikası´dır. İlimizde 2 bin 700 çalışanımızı kapsıyor. Diğer sendikalar ise bizim imzaladığımız sözleşmenin fotokopisini imzalıyor. Biz Türk Metal Sendikası olarak sonuna kadar mücadelemizi devam ettireceğiz? dedi.



Anahtar Kelimeler: İşçilerde sözleşme sevinci