İş çok, işçi yok

İş çok, işçi yok

İş-Kur Müdürlüğü tarafından Kırıkkale'de işgücü piyasası talep araştırması tamamlandı. Araştırma sonuçlarına göre her 100 işyerinden 23'ünde açık iş olduğu ve 2013 yılı içerisinde her 100 işyerinden 38'inde eleman temininde güçlük çekildiği tespit edildi.

ARZ VE TALEPTE DOĞRU TESPİT

İstihdamın artırılması ve işsizliğin azaltılması; eğitimin işgücü talebine duyarlılığının artırılmasına, işgücü arz ve talebinin doğru olarak tespit edilmesine ve buna uygun politikaların geliştirilmesine yönelik İş-Kur Müdürlüğü tarafından 2013 yılı birinci dönem ‘İşgücü piyasası Talep Araştırması’ yapıldı.

AÇIK İŞ ORANI YÜZDE 5,08

Araştırma sonuçlarına göre Kırıkkale’de her 100 işyerinden 23’ünde açık iş olduğu ve 2013 yılı içerisinde her 100 işyerinden 38’inde eleman temininde güçlük çekildiği tespit edildi. Kırıkkale genelinde ise; 375 açık iş olduğu açık iş oranının da yüzde 5,08 olduğu belirtildi. Sektörlere göre en yüksek açık iş oranı yüzde 17,12 ile imalat sektöründe tespit edildi. İmalat sektörünü yüzde 16,67’lik açık iş oranıyla Gayrimenkul Faaliyetleri sektörü ve yüzde 8,33’lik açık iş oranı ile bilgi ve iletişim sektörü izledi.

EN FAZLA AÇIK İŞ MAKİNECİ

Konu hakkında açıklamalarda bulunan İş-Kur Müdürü Nazım Ulu; “Açık işlerin en fazla olduğu mesleklerin; makineci (dikiş), overlok makinesi operatörü, triko paketleme işçisi, reçmeci, açık işler için yaklaşık olarak yüzde 49,06 oranında asgari bir eğitim düzeyi talep edilmektedir.  Açık işler için yüzde 23,48 oranında lise ve dengi eğitimler, yüzde 10,91 oranında lise altı eğitimliler ve yüzde 16,55 oranında lise üstü eğitimliler talep edilmektedir” dedi.

LİSE ÜSTÜ EĞİTİMLİLER TALEP EDİLMEKTEDİR

Garson (servis elemanı) gibi işlerine de taleplerin olduğunu belirten Ulu, “Açık işler için yaklaşık olarak yüzde 49,06 oranında asgari bir eğitim düzeyi talep edilmektedir.  Açık işler için yüzde 23,48 oranında lise ve dengi eğitimler, yüzde 10,91 oranında lise altı eğitimliler ve yüzde 16,55 oranında lise üstü eğitimliler talep edilmektedir. Araştırma kapsamında işyeri ziyaretleri sırasında görüşülen işverenlere hangi mesleklerde ve hangi nedenlerden dolayı eleman temininde güçlük çektikleri sorulmuştur” şeklinde konuştu.

OKSİJEN VE ELEKTRİK

Ulu konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “ Eleman temininde en fazla güçlük çekilen bazı meslekler; Reçmeci, Satış Danışmanı, Garson(Servis Elemanı), NC/CNC Tezgâh Operatörü, Duvarcı, Kasiyer, Şoför(Yük Taşıma, Tır, Çekici),   İlik-Düğmeci, Aşçı, Satış Temsilcisi / Plasiyer, Kaynakçı (Oksijen ve Elektrik) şeklindedir. İşverenlerin yüzde 65,17’si eleman temininde güçlük çekilme nedeni olarak “yeterli beceri ve niteliğe sahip eleman bulunamamasını, yüzde 65,02’i meslekte eleman bulunamamasını, yüzde 63,51’i iş tecrübesine sahip eleman bulunamamasını, yüzde 11,42’si “çalışma ve ortam koşullarının beğenilmemesini” ve yüzde 8,08’i “önerilen ücretin yeterli bulunamamasını göstermiştir” dedi.



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı