KALICI OLMASI
Konuyla ilgili Özel Sakarya İngilizce Departmanı tarafından yapılan açıklamada “Temeldeki amacımız öğrencilerimizin İngilizce konuşma pratiklerini dramayla geliştirmek. Ama özellikle yabancı dil kültürünün tam anlamıyla faaliyet göstermediği bir ilde evvela böyle bir teknikle başlamak en azından öğrencilerimize farklı ve eğlenceli bir bakış açısı sunmakta ve onları bu dile ısındırmaktadır. Okulumuz İngilizce departmanının bu sene başı uygulamaya başladığı teknikle öğrencilerimizin İngilizce konuşma pratiklerini arttırmalarının yanı sıra, etkinliklerimizdeki tiyatro havasıyla da sosyalleşme adına ciddi aşamalar kaydediyor. Yaklaşık 12 yıl İngilizce eğitimi verilen bir ülkede yaşıyoruz ama konuşan sayısı yok denecek kadar az. Bundaki temel sebep ise öğretilenlerin öğrencilerde yaparak yaşayarak kalıcı olmasının sağlanamamış olması”
FIRSAT SUNMAK
“Sene başında birçok öğrenci önceki yıllarda gördükleri ve pratiği olmayan yoğun gramer bilgileriyle konuşmakta ciddi anlamda zorlandılar. Fakat esas mesele öğrenciye gramer yüklemekten çok verilen az ve öz gramerin bir an önce günlük hayatta kullanabileceği düzeyde olmasını sağlamaktır. Hem bu sayede daha evvel İngilizceden çeşitli yollarla uzaklaşmış ve dil öğrenmeye karşı olumsuz koşullanmış öğrenciler, tiyatronun sosyalleşme adına verdiği destekle de İngilizceyi yeniden benimsemektedirler. Bunun için çok ciddi bir masrafa gerek yok, sınıf ortamı da gayet tabii sanal bir tiyatro sahnesine dönüştürülebilir. Aynı zamanda bu teknik tiyatral yeteneği olan öğrencilerin yeteneklerini gün ışığına çıkarmaları adına da bir fırsat sunmaktadır”
KENDİ ÇABALARI
“Yalnızca 2. Kademe de değil aynı zamanda 1. Kademedeki öğrencilerimize de ciddi manada İngilizce eğitimi veriyoruz. Kaba kas hareketlerini en iyi kullandıkları şu dönemlerde onları sıkmadan ve özellikle somut yaşantılar sunarak basit ve eğlenceli projelerle sağlam bir İngilizce temeli atmayı hedefliyoruz. Örneğin en son yaptıkları projede öğrendikleri İngilizce kelimeleri somutlaştırma adına ilk adımlarını attılar. Projeyi farklı kılan ise öğrencilerin öğrendikleri İngilizce kelime ve kalıpları somut olarak ifade etmeleridir. Bu amaçla öğrencilerimiz yaşadıkları çevrede her gün rastladıkları nesnelerin İngilizce karşılıklarını pekiştirmek için tamamıyla kendi çabalarıyla yaptıkları maket ev sergisi açtılar. Temel amacımız öğrencilerimizin öğrendiklerini uygulayan ve bunu yaşayarak kavrayan bir dil öğrenimini benimsemeleridir. Bu sayede özellikle henüz 1. Sınıfta olan öğrencilerimize İngilizceyi eğlenerek öğretmek, ayrıca ileriye yönelik üretici, pratik ve dil adına olumlu bir koşullanma sağlamak istiyoruz” ifadelerine yer verildi.