İmam Hatip Ortaokuluna kayıtlar başladı

İmam Hatip Ortaokuluna kayıtlar başladı

Zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılması kapsamında gelecek eğitim öğretim yılı için öğrenci alacak olan İmam Hatip Ortaokullarına kayıtlar, 23 Temmuz?da başladı.

ÖĞRENCİ VE VELİLERİN TERCİHLERİNDE ETKİLİ
Bu kapsamda Kırıkkale?de ilk olarak Kırıkkale İmam Hatip Lisesi binasında müstakil İmam Hatip Ortaokulu açıldı. İmam Hatip Lisesi ise yeni binasına taşınacak. İmam Hatip Ortaokulunun merkezde olması velilerce olumlu olarak karşılandı. Veliler mevcut binanın yıllarca İmam Hatip Lisesi olarak hizmet verdiğini şimdi de İmam Hatip Ortaokulu olarak hizmet etmesinden memnun olduklarını, ayrıca öğrencilerin yaşları gereği okulun merkezde olmasının ulaşım konusunda öğrenci ve velilerin tercihlerinde etkili olduklarını ifade ettiler.

EN AZ 5 İLE BAŞLAYACAK
Kırıkkale?de yeni açılan İmam Hatip Ortaokuluna Cumhuriyet Lisesi Müdürü Sabri Acar, müdür yardımcısı olarak da Mustafa Necati Ortaokulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi öğretmeni Ali Uysak atandı. Okul yönetimince velilere verilen bilgilere göre bu sene en az 5 sınıf ile eğitim öğretime başlamayı hedeflemişlerdir. Talebin ihtiyaçtan fazla olması durumunda ikinci bir İmam Hatip Ortaokulu açılması gündeme gelecektir.

ARAPÇA VE TEMEL DİNİ BİLGİLER DERSLERİ OKUTULACAK.
Bu sene eğitim öğretime başlayacak olan imam hatip ortaokuluna 4. sınıfı bitiren öğrenciler kayıt yaptıracaklar. Bu okulda normal ortaokul derslerinin yanında mesleğe yönelik olarak da Kur?an-ı Kerim, Siyer (Hz. Peygamberin Hayatı) Arapça ve Temel Dini Bilgiler dersleri okutulacak. İmam Hatip Ortaokuluna kayıt yaptıracak veliler çocuklarının nüfus cüzdanı fotokopisi ve 4. sınıf karnesiyle okul yönetimine müracaatları yeterli olacaktır.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ