İmam-Hatip´in duvarı uğruna mahalleli susuz kaldı

İmam-Hatip´in duvarı uğruna mahalleli susuz kaldı

İnşaatının bitmesinden çok kısa bir süre sonra istinat duvarı yıkılan ve çevrede büyük korkuya yol açan Merkez İmam-Hatip Ortaokulunu bu yıl eğitim öğretime açmak için ısrarcı olununca mahalleli susuz kaldı.

BİR ARAÇ NEREDEYSE DÜŞECEKTİ

Geçen Mayıs ayında meydana gelen olayda Yaylacık Mahallesi 380. Sokak İmam Hatip Lisesi inşaatında öğle saatlerinde hareketli saatler yaşanmış, inşaat sahasının çevresinde metrelerce yükseklikteki istinat duvarı büyük bir gürültüyle çökmüştü. Şans eseri çevrede kimsenin bulunmaması olası bir faciayı önlerken yolun kenarında park halinde bulunan 71 EV 654 plakalı otomobil askıda kalmıştı.

İKİNCİ DEFA BİR ÇÖKME DAHA OLMUŞTU

Öğle saatlerinde hafif atlatılan kazadan sonra rahat bir nefes alan mahalle sakinleri ikinci bir çökmeyle bir kez daha sokaklara dökülmüş, ilk çöküntünün bulunduğu alanda ikinci bir çöküntü daha meydana gelmişti. Yaşanan kazaya tepki gösteren mahalle sakinleri duvar yapılırken yol ile duvar arasındaki zeminin durumunun hiç dikkate alınmadığını bu yüzden çöküntü yaşandığını söylemişlerdi.

38. SOKAK YAZ BOYU KAPALI KALDI

Olay sonrası güvenlik sebebiyle yaz boyu trafiğe kapalı kalan 380. Sokakta geçen hafta yeniden başlayan hareketlilik, yetkililerin İmam-Hatip Ortaokulunu bu eğitim öğretim yılında hizmete açma çabasının bir sonucu olarak ortaya çıktı. İstinat Duvarının sağlamlaştırılmasının ardından yetkililer tam olarak bu duvara güvenememiş olacak ki, altyapı sistemlerinin de okuldan uzaklaştırılma çalışmaları başladı.

ÖNCE ELEKTRİK, ŞİMDİ DE SU SIKINTISI

Geçen hafta boyunca elektrik sorunu yaşayan başta 380 ve 381. Sokaklar olmak üzere çevre sokaklarda yaşayan vatandaşlar bu kez de 3 gündür suya hasret kaldılar. Çevredeki birçok sokağa su taşıyan ana hattın nakli sebebiyle susuz kalan vatandaşlar İmam-Hatip konusunda ısrarcı olan yetkililere sitem ettiler. Su sorunun çözülmesi amacıyla Belediye KOSKİ çalışanlarının gece gündüz çalışmasına rağmen 3 gündür susuz kaldıklarını ifade eden mahalleli tepkisini sosyal medya üzerinden dile getirdi.

KOSKİ ÇALIŞANLARININ ÇABALARI DA YETERSİZ KALDI

Belediyenin mahalleliye itfaiye ile su taşıyarak geçici de olsa soruna çözüm üretmeye çalıştığını kaydeden mahalle sakinleri, ?Hangi yüzyılda yaşıyoruz? Belediye, itfaiye ile su dağıtıyor, taşıma suyla değirmen mi döner? Zavallı KOSKİ çalışanları gece gündüz çalışıyor ama iş yetişmiyor. Tüm bunlar bir İmam-Hatip uğruna! 300 metre arayla 3 tane İmam-Hatip açıldı. Bunların amacı ne? Haklarımızı helal etmiyoruz. 3 gündür susuzuz. Çocuklarımızda ishal salgını başladı!? diyerek tepkilerini diye getirdiler.

YA DUVAR YENİDEN ÇÖKERSE?!

İstinat Duvarının ne kadar sağlam olduğu konusunda da tereddütleri olduğunu dile getiren mahalle sakinleri, ?Yarın yağışlar başladığında bu duvar yeniden çökerse ve öğrenciler ya da herhangi bir vatandaş yaralanır ya da ölürse bunun vebalini kim ödeyecek? Etraftaki binaların bile temeline zarar veren bu durumun sorumlusu kimdir? Bunca inada değer mi?? diye sordular.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ