Tarih: 26.07.2013 02:09

İftardan sonra tatlı zamanı

Facebook Twitter Linked-in

SATIŞLAR BÜYÜK ORANDA ARTTI

Ramazanda insanların iftar sofralarına mutlaka tatlı koymayı tercih ettiğini belirten Pastaneler “Kırıkkale’de Ramazan ayında vatandaşlarımız, önemli ölçüde tatlı tüketiyor. Ramazan ayının gelmesiyle satışlar büyük oranda arttı. Ramazanda en çok baklava ve tulumba tatlısı tercih ediyor. Ramazan nedeniyle, baklava ve tulumbanın yanı sıra, şöbiyet, lokma, güllaç, muhallebi, sütlaç, şekerpare, kurabiye, kabak tatlısı ile değişik türlerde kadayıf da üretiyoruz. Ama en çok ta Tulumba Tatlısı rağbet görüyor” dedi.

HER KESİM TATLI YİYOR

Ramazan tatlılarının her kesime hitap ettiğini belirten Pastaneler , “Fakirinden tutun da, zenginine kadar her kesim tatlı yiyor. Halkımızı gelişi güzel her yerlerden tatlı almaması konusunda uyarıyoruz. Çünkü hangi koşullarda nasıl üretim yaptıkları belli olmayan seyyar satıcılara güvenmemeleri gerekiyor. Böyle yerlerden alış veriş yapılmamalıdır. Bu tür yerlerde sağlıksız ortamlarda yanmış yağlarla üretim yapılıyor. Ayrıca, tatlı içerisinde ne tür malzemeler kullanıldığı da bilinmiyor. Bu da halk sağlığını önemli derecede tehdit ediyor. Bu yüzden halkımız gelişi güzel yerlerden tatlı almamalı, merdiven altı üretimlerden kaçınmalıdır”  diye konuştu.

20 SAAT BOYUNCA ÇALIŞIYORLAR

Öte yandan Ramazan ayında sofraların vazgeçilmezi olan Ramazan pideleri. Lokantada ki çalışan elemanların pide yapımında gösterdiği hassasiyet örnek teşkil ederken, pide ustalarının bone ve eldiven giymeleri ise örnek oluyor. 500 gram ağırlığında satışa sunulan Ramazan Pidelerinin fiyatı ise 1,5 TL. Ramazan ayında bazı vatandaşlar ise vakit geçirmek için çay ocaklarına akın ediyor. Kırıkkale Merkez’de bulunan çay ocaklarında gün boyu doluluk gözleniyor. Kırıkkale halkı özellikle öğleden sonra çay ocaklarına giderek hoş sohbetler ediyor. Çay ocağı işletmelerinin sahipleri ise Ramazan ayında 20 saat boyunca çalıştıklarını belirtiyor. İşletme sahipleri, Ramazan ayından sonra da işlerin yine iyi olacağına inanıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —