BAŞKENTİN GÖLGESİNDE KALIYORUZ
Kırıkkale’nin coğrafi konumunun önemine dikkat çekerek açıklamasına başlayan Gündoğan çevre düzenlemeleri ve birçok projesi olduğunu açıkladı. Gündoğan yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Kırıkkale’miz coğrafi olarak doğu, kuzey ve güneyi batıyla kavuşturan yolların kesiştiği kavşak noktasındadır. Afyonkarahisar da, benzer bir coğrafi konumdadır. Bu özelliklerinden dolayı Afyon, Batı illerini Orta ve Doğu Anadolu’ya bağlayan, kavşak olma nimetlerinden ciddi bir şekilde yararlanmaktadır. Kırıkkale’miz de, bu özelliği nedeniyle, Doğu Anadolu’yu Kuzey, Orta ve Batı Anadolu’ya bağlamakta, ancak bu konumundan, Afyon kadar yararlanamamaktadır. Esasında Şeyh Edebali Hazretleri tarafından, 1270’li yıllarda keşfedilen bu yerleşim yeri, ta o zamandan Balışeyh olarak tarihe geçmiştir. Bütün bu özelliklerine rağmen ilimiz, maalesef başkentin gölgesinde kalarak yeterli gelişmeyi sağlayamamıştır”
REKREASYON ALANLARI
“Bundan böyle Kırıkkale’de çağdaş bir şehir olacaktır: Kongre Merkezleri, Spor Tesisleri ve Kültür Merkezleri ile donatılacak, termal turizmi ve tedavi merkezi haline gelecektir. Doğru imar planları yapılarak, alt yapıların, yapılaşmadan önce geçekleştirilmesi sağlanacaktır. Şehrimizin önümüzdeki elli yıllık içme suyu ihtiyacı; baraj ve yeraltı suyu kaynaklarından karşılanacaktır. Rekreasyon ve çevre düzenlemesi yapılarak, Kızılırmak’ın nimetlerinden gerektiği gibi yararlanılacaktır. ( Nevşehir ili Avanos İlçesi, Eskişehir porsuk çayı rekreasyon alanları gibi”
SAMSUN YOLU CANLANDIRILACAK
“Sanayi mahallemizde bulunan küçük sanayi sitesi, Hz. Bilal Habeşi Camisinden başlayarak, Ali İhsan Kalmaz Parkına kadar olan alanın tamamı, park, bahçe ve su kültürünün yoğun yaşandığı, Kültür Merkezleri, Restoran, Çay Bahçeleri, Sinema Salonu, Spor Salonu, Çocuk Oyun Alanları, Otopark Alanları, Nikah Salonu, Düğün Salonu, Yürüyüş Yolları gibi, birçok sosyal tesisin bulunduğu büyük bir kültür sitesi haline getirilecektir. Bugün şehrin metruk görüntüsü olan, eski Samsun yolu, canlandırılacak, modern bir şehir görüntüsüne kavuşturulacaktır”
EKONOMİ SÜREKLİ CANLI TUTULACAK
“Kırıkkale organize sanayi bölgesinden başlayarak, Kırıkkale Üniversitesi, Yenişehir, Küçük Sanayi Sitesi ve Otogarı da içine alan, Hafif Raylı sistemle, eski Samsun yolundan devam ederek, Başpınar kavşağı, oradan Yuva ve Karşıyaka Mahallesine, Cumhuriyet Meydanından da, Atatürk Bulvarına, oradan da tekrar eski Samsun yoluna devam eden, hafif raylı sistemle ring sistemi oluşturulacaktır. Diğer yerleşim yerleri arasındaki entegrasyon, bu şekilde sağlanmış olacaktır. Bu proje, aynı zamanda şehrin gelişmesine dönük, Balışeyh yolu, Keskin yolu ve Ankara çıkışına yapılacak olan uydu kentlerin ulaşım altyapısını oluşturacaktır. Böylece, ileride kurulacak olan uydu kentler, hafif raylı sistemle birbirine bağlanarak, ulaşım alt yapısı tamamlanmış olacaktır. Böylece Kırıkkale’nin ekonomik hayatının sürekli canlı tutulması amaçlanmaktadır”