Her Türk Asker Doğar

Her Türk Asker Doğar

Mühimmat Komutanlığı tarafından Şehit Üsteğmen Korhan Zağralı Kışlasında, Engelli Vatandaşlar için Temsili Askerlik Uygulaması Töreni düzenlendi.

10-16 Mayıs Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Mühimmat ve Garnizon Komutanlığınca engelli vatandaşların temsili askerlikleri için düzenlenen And İçme ve Terhis Törenine Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, Mühimmat ve Garnizon Komutanı Tuğg. Mehmet Ali Durmuş, Kırıkkale Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb. Barış Cücen, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı. Etkinlik kapsamında aileleri ve yakınlarıyla erken saatlerde Mühimmat Komutanlığına gelen engelli vatandaşlar, kayıtlarının yapılmasının ardından asker üniformalarını giydi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program; Mühimmat Komutanlığı hakkında bilgi verilmesi, Piyade Er Burak Çiftçi'nin askerler adına konuşma yapması, Mühimmat ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş’un konuşması ile devam etti.

Yemin ederek asker olan gençlere Vali Mehmet Makas, Mühimmat ve Garnizon Komutanı Tuğg. Mehmet Ali Durmuş, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı ve Kırıkkale Üniverstesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan tarafından terhis belgesi ve hediyeleri verildi.

Ailelerin, çocuklarının asker olma heyecanına ortak olduğu, sevinç ve gururu bir arada yaşadıkları etkinlikte askerlerimizin geçit töreni büyük bir beğeniyle izlendi. Etkinlik sonrasında askerler, il protokolü, tertipleri ve aileleri ile günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdiler.

 



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız