Her görüşe saygılı olun

Her görüşe saygılı olun

Vali Ali Kolat, üniversitelerde herkesin farklı görüşlere saygı göstermek zorunda olduğunu söyledi. Öğrencilerin, görüşü, giyinişi, tarzı ile birbirlerini dışlayan yapıların üniversiteden uzak tutulması gerektiğini bildirdi.

ÜNİVERSİTEDEKİ SORUNLARI AŞMALIYIZ

Kırıkkale Üniversitesi 2013- 2014 akademik yılı töreni düzenlendi. Programda konuşan Vali Ali Kolat, üniversitelerin genç beyinler yetiştiren, ülkelerin gelişmişliğine katkı sağlayan bireylerin var olmasında etkili olduğunu söyledi. Eğitim kurumlarında yaşanan sorunların bir üst sınırının üniversitelerde yaşandığını belirten Kolat, herkesin birbirinin düşüncesine saygılı olması gerektiğini bildirdi. Dil, din, mezhep, düşünce, ve kılık kıyafet özgürlüğünün insan haklarının değişmez maddeleri olduğunu belirten Kolat, kimsenin kimseyi bu konular ile ötekileştirmemesi gerektiğini ifade etti.

 

GELİŞMİŞ ÜLKELER ROL MODEL ALINIYOR

Kırıkkale Üniversitesi’nin çağın gerektirdiği eğitim sistemini ve teknolojik donanımları bünyesinde barındırdığını belirten Vali Kolat, gelişmiş ülkelerdeki eğitim sisteminin rol model alınması gerektiğini bildirdi. Genç fikirlerin, ülkelere önemli katkılar sağlayacağını belirten Kolat, üniversitelere önemli kaynaklar sağlandığını ve AHİKA tarafından 3 milyon 300 Bin TL kaynakla desteklendiğini söyledi. Şehrin güvenlik açısından sorunu olmadığını, bunun da öğrenciler için önemli avantajlar sağladığını belirten Kolat, kentin önemli yerlerinde asayiş çalışmalarının sürdürüldüğünü ve öğrencilerin korunduğunu kaydetti.

 

YURT SORUNLARININ ÖNÜNE GEÇECEĞİZ

Türkiye genelinde yaşanan yurt sorunlarının Kırıkkale’de de zaman, zaman yaşandığını belirten Kolat, aç ve açıkta hiçbir öğrencinin kalmaması gerektiğini ifade etti. Valilik olarak bu konuya önem verdiklerini belirten Kolat, gerek devlet, gerekse özel yurtların doluluk oranlarının hesaplanarak buna göre üniversiteye öğrenci alınması gerektiğini söyledi. Yurt sorunu olan öğrencilerin Valilik kanalıyla kendisine ulaşması gerektiğini belirten Kolat, bu konuyla bizzat ilgileneceğini ve gereken çalışmayı yapacağını kaydetti.

Maddi durumu zayıf olan öğrencilerin destekleneceğini belirten Kolat, genç nesillere önem vermeleri gerektiğini bildirdi.

 

40 BİN ÖĞRENCİ MEZUN ETTİK

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. D.r Ekrem Yıldız, 21 yıl önce kurulan üniversitelerinin 20. Akademik Yılına önemli çalışmalar ve projelerle girdiklerini söyledi. İlk öğretim yılına 3 fakülte ve 1 meslek yüksekokulu ile başladıklarını belirten Yıldız, bugün 10 fakülte, 3 enstitü, 2 yüksekokul, 7 meslek yüksekokulu, Rektörlüğe bağlı 5 bölüm, 15 araştırma ve uygulama merkezi ve Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Laboratuarları kompleksi ile öğrencilerimize, bilim insanlarına ve araştırmacılara hizmet verdiklerini bildirdi. Bugüne kadar 40 bin öğrenciyi mezun ettiklerini belirten Yıldız, ülke genelinde önemli görevler üstlenen kişilerin üniversitelerinden mezun olduğunu ifade etti.

 

7138 YENİ ÖĞRENCİ KONTENJANI

Prof. D.r Yıldız konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi, “Bu öğretim yılında 7138 yeni öğrenci kontenjanı aldık. Bu kontenjanın 6720`sineöğrenci yerleşmiştir. Ek yerleştirme ile açılan 2 yeni lisans programı ve boş kalan kontenjanlara yapılan ek yerleştirme ile bu yıl Kırıkkale Üniversitesi’ne 7000`e yakın yeni öğrenci gelmiş olacaktır. 16.708`i lisans 1.847`si yüksek lisans

360`ı doktora olmak üzere 27.003 öğrenci toplamına ulaşmış bulunuyoruz. Bu büyük öğrenci topluluğu 39`u ön lisans, 46`sı lisans olmak üzere 85 farklı bölüm ve programda öğrenim görmektedir.”

 

ÖĞRENCİ SAYIMIZ ARTIYOR

“Geçtiğimiz 4 öğretim yılında 15`i farklı ve yeni olmak üzere toplam 35 adet ön lisansve lisans programı açılmıştır. Türkiye genelinde olduğu gibi üniversitemizde de temel bilimler olan fizik, kimya, biyoloji gibi bazı bölümlerdeki öğrenci sayılarında yaşanan düşüşlere –ki bazı bölümler tamamen kapanmıştır- rağmen açılan bu programlarla öğrenci sayımız % 40`lar civarında bir artış göstermiştir. Bu öğretim yılına Üniversitemiz artan öğrenci sayılarının yanında yeni akademik birim ve programlarla girmektedir.”

 

ŞİŞMANLIK HASTALIK MIDIR KONFERANSI

“Bu bağlamda; Yabancı Diller Yüksekokulumuz ve Bahşılı ilçemizde açtığımız Fatma Şenses Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulumuz kurularak faaliyetlerine başlamıştır. Senatomuz tarafından kurulmasına karar verilen İslami İlimler Fakültesi de Yükseköğretim

Kurulu`nun olumlu görüşü ile Bakanlar Kurulu`na gönderilmiştir. Böylece inşallah fakülte sayımız II`e çıkacaktır. Geçen öğretim yılına 5`i yeni olmak üzere 12 ek bölüm ve programla giren

üniversitemiz, bu öğretim yılına da mevcut programlarına 5`i yeni lisans programı olmak üzere 10 bölüm ve program ekleyerek girmektedir.” dedi. Konuşmaların ardından Prof. D.r Canan Karatay tarafından ‘Şişmanlık Hastalık mıdır?’ konferansı verildi. 



rasim akgün
10.10.2013 18:58:08
öğrencilerin her türlü görüşe saygılı olması yetersiz olur. ülkemizde yönetenlerin her türlü görüşe saygı duymadıkları ortadadır.