Hayvan Pazarı İlaçlanıyor

Hayvan Pazarı İlaçlanıyor

Kırıkkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ilaçlama ekipleri, 24 Eylülden itibaren satışların başlayacağı hayvan pazarında ilaçlama başlattı.

HAYVAN SATIŞLARI BAŞLIYOR

24 Eylülden itibaren satışların başlayacağı hayvan pazarında ilaçlama başlatan belediye ekipleri,  hayvanlardan hayvanlara ve hayvanlardan insanlara geçebilecek bulaşıcı hastalıklara karşı bu çalışmayı başlattıklarını ifade ettiler. Belediye ekipleri, hayvan satış yerlerinde yapılan ilaçlama ve dezenfeksiyon işlemleri ile salgın hastalıklarının kaynağından çözüme kavuşturularak Kırıkkale halkının daha sağlıklı ve rahat bir şekilde alışveriş yapmaları için kurban satış alanını denetleyerek temizlik çalışması gerçekleştirdi.

YAZ BOYUNCA İLAÇLANDI
Kırıkkale’de yaz ayları boyunca sinek, sivrisinek ve her türlü haşere ile yoğun mücadele gerçekleştirdiklerini belirten Kırıkkale Belediyesi ilaçlama ekipleri,  ilaçlama çalışmalarının Kurban Bayramı öncesi ve sonrasında da aralıksız devam edeceğini beyan ettiler.  

HASTALIKLARIN ÖNLENMESİ AMAÇLANIYOR

İnsan ve çevre sağlığına zarar vermeden, kurbanlık hayvanlara sorun oluşturmadan sinek, bit, hamamböceği, fare gibi hastalık taşıyıcıların insan sağlığını tehdit etmeyecek düzeyde tutulması ve bu taşıyıcılardan oluşabilecek bazı hastalıkların önlenmesinin amaçlandığını belirten yetkililer, ilaçlama esnasında hastalıktan korunmada, bilinen tüm biyo-güvenlik uygulamalarının tamamen yerine getirildiğini de özellikle vurguladılar.

ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI

Belediye yetkilileri, ilaçlama çalışmalarının yanı sıra, hayvan nakillerinin kontrol altına alınması, karantina, temizlik, dezenfeksiyon çalışmaları yapılarak alınabilecek birçok önlemin alındığını belirtirken,  Kırıkkale Belediyesi olarak çalışmalarını tamamlayarak kurban satış alanında sağlıklı bir ortam oluşturduklarını söylediler.



1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!