HAYDİ DERS BAŞINA

HAYDİ DERS BAŞINA

2011?2012 eğitim öğretim yılı ilk zilin ardından bugün başladı. Kırıkkale?de 172 okulda, 55 bin 588 öğrenci, 3 bin 256 öğretmen ve 681 personel ile öğretim yılına başladı. İlköğretim öğrencileri 2011?2012 eğitim-öğretim yılından itibaren daha az ders işle

KIRIKKALE?DE 172 OKULDA 55 BİN 588 ÖĞRENCİ BUGÜN DERS BAŞI YAPTI. 3 BİN 256 ÖĞRETMEN VE 681 PERSONEL DE ÖĞRETİM YILINA BAŞLADI.

 

DERS KİTAPLARI HAZIR

2011?2012 eğitim-öğretim yılı başladı. Öğrenciler ve öğretmenler üç ay süren yaz tatilinin ardından bugün, 8 Haziran 2012`ye kadar sürecek yeni eğitim öğretim yılı maratonuna başlayacak. MEB, 2011-2012 eğitim öğretim yılında öğrenci ve öğretmenlere toplam 204 milyon 275 bin 661 ders kitabını ücretsiz dağıtacak. Okullara dağıtımı devam eden ders kitapları, okulların bugün açılması ile birlikte sıraların üzerinde hazır olacak.

 

BOŞ DERS YOK

Okullar 20 Ocak 2012 Cuma günü sona erecek. Yarıyıl tatili 23 Ocak?3 Şubat 2012 tarihleri arasında yapılacak. Eğitim öğretim yılının ikinci yarısı 6 Şubat Pazartesi günü başlayacak. Boş ders tarihe karışıyor. Okullarda ?Komşu Sınıf? uygulaması hayata geçiriliyor. Fatih projesi ile her okula bağlanacak internet sayesinde, "Boş ders"ler de tarihe karışacak. Öğretmenin olmadığı gün öğrenciler interaktif bağlantı ile başka bir sınıfa bağlanıp derslerine devam edebilecek.

 

55 BİN 588 ÖĞRENCİ DERS BAŞI YAPTI

Yeni Eğitim-Öğretim yılı için basın açıklaması yapan Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker, tüm öğretmen, öğrenci ve personele başarılar diledi. Peker, ?Bir yaz tatilinden sonra geleceğe umutla bakmamızı sağlayan ilim ve irfan yuvalarımızda tekrar buluşmanın sevincini yaşıyoruz. 12 Eylül tarihi itibariyle Okul Öncesi ve İlköğretim birinci sınıf öğrencilerimiz eğitini öğretime başlamışlardır. Çocuklarımızın okula başlarken zihinsel olarak hazır olmalarının yanında, sosyal ve duygusal yönden de hazır olmalarının sağlanması amacıyla bu uygulama üç yıldır sürdürülmektedir. Çocuklarımızın okullarını tanıyıp, okula adaptasyonlarını sağlamayı, okul kaygılarını giderip, okula iyi bir başlangıç yapmalarını ümit ediyoruz. 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılında ilimizde merkez ve 8 ilçede; 172 okulumuzda, 2353 derslik, 55588 öğrenci, 3256 öğretmen ve 681 personelimizle öğretim yılına, başlamış bulunmaktayız.?

 

BÜYÜK BAŞARILAR

Geçen yıldan bahseden Peker, ?2009-2010 eğitim öğretim yılında Bakanlığımızca İlköğretim Okullarımızda e-kayıt uygulaması başlatılmış olup, bu sistemle öğrencinin adresine en yakın ilköğretim okulunda eğitim görmeleri amaçlanmıştır. Sistem ilimizde başarılı bir şekilde uygulanmakta olup, hiçbir öğrenci sistem dışında kalmamıştır. Okul öncesinde okullaşma oranımız % 85, merkezde % 92, ilköğretimde % 95, ortaöğretimde % 82`dir. Sayın Valimizin destekleri ile Sosyal Yardımlaşma Vakfı Başkanlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde 2009?2010 eğitim öğretim yılından bu yana Sosyal Yardımlaşma Vakfı Başkanlığından yardım alan ve ekonomik yönden gelir seviyesi düşük olan ailelerin çocuklarına SBS ve LYS hazırlık kursları verilmiş olup, önemli başarı elde edilmiştir. 2011 7.sınıf SBS sınavlarında 2 öğrencimiz, 8.sınıf SBS sınavlarında 7 öğrencimiz 500 lam puan alarak Türkiye birincisi olmuştur. 2011 LYS sınavlarında ilimiz Türkiye sıralamasında ilk kez 9.olmanın haklı gururunu yaşamıştır. Matematik-Fen ve Türkçe-Matematik puan türünde elde edilen bu başarının Türkçe-Sosyal puan türünde de elde edilebilmesi ve başarılarımızın artarak devam etmesi için bu yılda çalışmalarımız devam etmektedir. İlimiz ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri 2010-2011 eğitim öğretim yılı boyunca katıldığı ulusal sportif ve kültürel yarışmalarda bizleri gururlandıran başarılar kazanmıştır.?

 

BU BENİM ESERİM PROJESİ

Adana`da yapılan Atletizm ve Masa Tenisi Şampiyonasında Yıldız Kız Takımı Türkiye Şampiyonu olmuştur. Burdur`da yapılan Masa tenisi müsabakalarında Yıldız Kızlar takım halinde Türkiye İkincisi olmuştur. Atletizme ise Kız Takımı takım halinde Türkiye Üçüncüsü olmuştur. Okullar arası İlköğretim Yıldızlar ve Liseli Gençler Halter Türkiye Birinciliği müsabakalarında ilimiz Türkiye İkincisi olmuştur. Güreş Müsabakalarında ilimizi temsilen katılan Serbest Güreş Takımı Üçüncülük almıştır. İşitme Engelliler Federasyonu tarafından düzenlenen Badminton Ligi, Lig müsabakalarında ilimiz takım halinde üçüncü olmuştur. Halk Oyunları Grup Yarışmalarına Grup İkinciliği ve Grup Üçüncülüğü elde edilmiştir. İlköğretim Yıldız Kızlar Hentbol Grup Birinciliği müsabakalarında Yıldız Kız Hentbol Takımı Grup Birinci, yarıfinal sonucunda ise Türkiye Dördüncüsü olmuştur. İlimiz hem ulusal hem de uluslararası projelerde bölgemizde öne çıkan iller arasına girmeyi başarmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı Eğitimi Araştırma Geliştirme Dairesi Başkanlığı ve TÜBİTAK tarafından yürütülmekte olan "VI. Bu Benim Eserim Projesi" yarışmasına 2011 eğitim ve öğretim yılında ilimizden toplam 228 Proje bölge bilim kuruluna gönderilmiş ve bunlardan 5 projemiz yarı finale çıkma başarısı göstermiştir. Ankara Bölgesinde yer alan 8 ilden toplam 764 proje yer almıştır. Ankara 228 proje ile ilk sırada yer alırken Kırıkkale 169 proje ile ikinci sırada yer almıştır.

 

OKULLAR VELİLER AÇIK

Ayrıca bu yıl Türkiye`de Avrupa Birliği Bakanlığı`nın başkanlığında yürütülen Hayatboyu öğrenme programı çerçevesinde ilimizden geçen sene kabul edilip şuan yürütülen 5 Comenius projesine ilaveten bir proje daha eklenmiştir. 2 yıl içerisinde toplam bu 6 projemizin alacağı hibe 128.000 Euro`dur. Yapılan bir istatistiğe göre de İlimiz, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programlan Merkezi Başkanlığı Hayatboyu Öğrenme Programına proje sunup AB fonlarından hibe almaya hak kazanması açısından Türkiye`de 24. Sıraya yerleşmiştir. Çağdaş bir personel yönetimi hukukun üstünlüğü ilkesinden ayrılmayarak, eşitlik, tarafsızlık. güvence ve objektiflik ilkelerini yönelimin her kademesinin en önemli ve öncelikli kuralları olarak benimseyip uygulamak en güzelidir. Okulda eğitim ortamlarını hazırlayan, verimliliği artıran, kuruma misyon ve vizyon kazandıran. Kısaca kurumda başarıyı artırmayı sağlayan, kurum yöneticisidir. Okul-Aile, Okul-Çevre ilişkilerine önem veriniz. Eğitimin öğretmen-öğrenci-veli üçgeninde gerçekleştiğini dikkate alınız. Okullarımızı ve sınıflarımızı velilere daima açık tutunuz.

 

BAŞARILI ÇALIŞMALAR DİLİYORUM

Ülkenin yarınları sizlere emanet edilmiştir. Büyük Atatürk, yüce milletimizin gönlünde yatanları çok özlü bir biçimde dile getirmiştir. "Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır" sözleri sizlerin omuzlarına yüklenmiş tarihi ve onurlu yükümlülüklerdir. Bu onurlu görevleri dün olduğu gibi, bugün de yarında başarı ile sürdüreceğinize milletimizin güveni tamdır. Yeni eğitim-öğretim yılında hepinize başarılı çalışmalar diliyorum. Sizleri Atatürk Milliyetçiliğine bağlı, Türk devletinin kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetinin özgür düşünceli gençleri olarak yetiştirmek ve bu şekilde görmek, bizleri, ailelerinizi, öğretmenlerinizi onurlandıracaktır.

 

ÇOCUKLARINIZIN TAKİPÇİSİ OLUNUZ

?Vatan ve millet sevgisiyle dolu olarak, Cumhuriyet`i yükseltmeyi ve yaşatmayı temel göreviniz bileceğinize, Atatürk İlke ve İnkılapları ışığında, ülkemiz için her zaman en iyisini yapacağınıza inancımız sonsuzdur. Yeni eğitim-öğretim yılında sizlere başarılar diliyor ve sizlerden başarı dolu güzel haberler bekliyoruz. Ülkemizin geleceği olan gençlerimizin daha iyi yetişmesi için okullarımızın yönetici ve öğretmenleri ile sürekli iletişim kurarak, çocuğunuzun okul ve çevre ilişkilerini takip ederek, eğitimde devlet ve millet bütünleşmesini gerçekleştirerek, öğretime katkı sağlayacağınıza yürekten inanıyorum. Öğrenci sizindir. Okul sizindir. Kapılar daima size açıktır. Açık olacaktır. Çocuklarınızın takipçisi olunuz. Veli toplantıları dışında da sürekli okulla iletişiminizi sürdürünüz. Öğretmen- veli işbirliğini daima sıcak tutunuz. 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılının Milletimize, bütün Milli Eğitim camiasına, velilerimize ve öğrencilerimize hayırlı uğurlu olmasını diler, en içten duygularımla saygılarımı ve sevgilerimi sunarım?

 



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti