Hayatın boşluğunda kalmadılar

Hayatın boşluğunda kalmadılar

KIRIKKALE´DE MADDE BAĞIMLILIĞINA KARŞI BÜYÜK BAŞARI

Hayatın boşluğunda kalmadılar

Madde bağımlılığı ile ilgili olarak AHİKA destekli proje çerçevesinde yürütülen çalışma ile 15 madde bağımlısı genç topluma kazandırıldı. Konuyla ilgili toplantıda konuşan gençlerin uyuşturucu konusundaki İtiraflar katılımcıları hayretler içinde bıraktı.

TOPLUMUN KANAYAN YARASI

Toplumumuzun kanayan yarası haline gelen madde bağımlılığı ile mücadele etmek amacıyla Kırıkkale´de başlatılan ?Hayat Boşluk Kabul Etmez? projesinin tanıtımı yapıldı. Türkiye´ye örnek olarak gösterilen proje çerçevesinde, Kırıkkale´de madde bağımlısı olan 15 genç tedavi edilerek topluma kazandırıldı. Tanıtım toplantısında konuşan Vali Kolat, ailelere çağrıda bulunarak, ?Benim çocuğum yapmaz demeyin, kontrol edin.? diye konuştu.

TOPLUMA KAZANDIRILDI

Kırıkkale Valiliği ve Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen İl Sağlık Müdürlüğünün yürütücülüğünü yaptığı 7 ayrı kurum ve kuruluşun iştirak ettiği, madde bağımlılığıyla mücadele kapsamında ?Hayat Boşluk Kabul Etmez? projesinin açılış ve tanıtım toplantısı yapıldı. Mersan Düğün Salonunda yapılan toplantıda madde bağımlılığıyla mücadelenin önemine dikkat çekildi. AHİKA tarafından finanse edilen proje kapsamında Kırıkkale´de madde bağımlısı olduğu tespit edilen 15 gencin topluma kazandırılması noktasında çalışmalar yapıldığı, madde bağımlısı gençlerin spora yönlendirildiği ve iş imkânı sağlandığı bildirildi.

TABLOYLA KARŞILAŞTIK

Tanıtım toplantısında konuşan Kırıkkale Valisi Ali Kolat, madde bağımlılığının ülkemizin en önemli meselelerinden biri olduğuna dikkat çekti. Projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarının altını çizen Vali Kolat, ?Önce Muhafazakâr bir il olan Kırıkkale´de kim uyuşturucu kullanacak ki dedik ancak ummadığımız bir tabloyla karşılaştık. Herkesin elini taşın altına koymasını istedik. Zaman zaman yürek burkan manzaralarla karşılaştık. Madde bağımlılığından kurtulan o gençlerimizin gülümsemesi bize çalışma azmi verdi. Onları topluma kazandıracak çalışmalar yaptık? ifadesini kullandı.

TÜRKİYE´YE ÖRNEK OLDU

Projenin birçok ile örnek olduğuna vurgu yapan Vali Kolat, birçok il valisinin kendilerini arayarak yardım istediğini söyledi. Sağlık Bakanlığının bu projeyi daha da yaygın hale getirebileceğini belirten Vali Kolat ?örnek bir proje oldu. Konu çok önemli. Trafik kazasını bir duymak var, birde yaşamak. Bunun için ailelerin dikkatli olması gerekiyor. Benim çocuğum yapmaz demeyin onu kontrol edin. Madde bağımlısı olan ailelerin bunu bizimle paylaşmasını istiyoruz. Madde bağımlısı tedavisi olan bir hastalıktır bunu unutmayalım. Bizimle paylaşsınlar ki bizde tüm kurumlarımızla onların yanında olalım? sözlerine yer verdi.

DESTEK OLMALI

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hüseyin Çelik´te uyuşturucuyla mücadele konusunda önemli bir aşama kaydeden projenin Kırıkkale´de hayata geçmesinden duydukları mutluluğu dile getirdi. Çelik, bu mücadelenin sadece kamuyla sınırlandırmanın doğru olmayacağını, ailelerin de bu projeye destek olması gerektiğini savundu. 8 bakanın içerisinde bulunduğu uyuşturucuyla mücadele kurulunun oluşturulduğunu belirten Çelik, bu kurulun yeni politikalar oluşturduğunu ve hayata geçmesi noktasında çalışmalar yaptığını söyledi.

ARKADAŞLARININ DA KURTULMASINI İSTEDİ

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı da projenin tüm Türkiye´ye örnek olacak bir çalışma olduğunu, projeye her türlü desteği verdiklerini söyledi. AHİKA Genel Sekreteri Mehmet Fatih Yıldız, Emniyet Müdürü Hasan Onar ve İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun´da projenin aşamaları hakkında katılımcılara bilgiler verdiler. İl Müdürü Uzun projede 11 aylık süre zarfında yapılan çalışmalardan bahsederek, destek verenlere teşekkür etti. Madde bağımlılığından kurtulan Hasan Keskin ise madde bağımlısı olduğu dönemde yaşadıklarını anlattı. Keskin, bağımlılıktan kurtulduğu için mutlu olduğunu, diğer arkadaşlarının da kurtulmasını istediğini söyledi.