HASTALIK BAKANLIĞI

HASTALIK BAKANLIĞI

MHP KIRIKKALE MİLLETVEKİLİ OSMAN DURMUŞ, ?SAĞLIK BAKANLIĞININ ADI ADETA ?HASTALIK BAKANLIĞI? OLDU. İNSANLARIN HASTALANMASI ONLAR İÇİN ÖNEMLİ DEĞİL. KÜRESEL SERMAYENİN İLAÇ SATMASINI SAĞLAYIP, ONLARA KARŞI GÖREVLERİNİ İFA ETMİŞ SAYILACAKLAR" DEDİ.

MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş, Türkiye Sağlık-Sen Kayseri Şubesi`nin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Tiyatro Salonu`nda düzenlediği konferansta yaptığı konuşmada, sağlık çalışanlarının, iş güvencesiyle çalıştıkları zaman ancak mutlu olabileceğini belirterek, MHP iktidarıyla tüm sağlık çalışanlarının insanca yaşayacakları bir ekonomik güce kavuşacağını söyledi.

 

İNSANIMIZI HASTALIKTAN KORUYACAĞIZ

Geçim derdi taşıyan, sürgün endişeyi duyan, sendika değiştirme baskısı altında bulunan sağlık çalışanının sağlıklı hizmet veremeyeceğini öne süren Durmuş, şunları kaydetti: ?Sağlık Bakanlığının adı adeta `Hastalık Bakanlığı` oldu. İnsanların hastalanması onlar için önemli değil. Küresel sermayenin ilaç satmasını sağlayıp, onlara karşı görevlerini ifa etmiş sayılacaklar. MHP iktidarında önce insanımızı hastalıktan koruyacağız. Koruyucu hekimlik kampanyasıyla herkesi sağlıklı kılacağız. Sağlık personeline yönelik iş gücü planlaması yapacağız. Bir bölgenin ne kadar sağlık personeline ihtiyaç duyduğunu belirleyeceğiz.?

 

TEK NEFERİMİZ KALSA BİLE ŞANLI BAYRAĞIMIZI TAŞIRIZ

Durmuş, AK Parti hükümetinin genel siyasetini de eleştirerek, "Bu ülkeyi sokakta bulmadık ve kimseye böldürtmeyeceğiz. Tek neferimiz kalsa bile şanlı bayrağımızı taşırız" dedi. Türk Silahlı Kuvvetleri`nde bazı personel "suç işledi" diye kurumun genelinin hedef alınmasını doğru bulmadığını belirten Durmuş, "Bir personel yanlış yaptı diye Türk Ordusu da yanlış yaptı demek doğru olmaz. Yanlış yapan olursa adalet önünde hesap verir. Kim bunu baz alarak Türk Silahlı Kuvvetlerini eleştiriyorsa, milli direnci kırmak istiyor demektir. Devletin bekası için milli orduya ihtiyaç vardır. Bizim ordumuz da milli bir ordudur" diye konuştu.

 

TAYYİP`İN NESİ VAR?

Osman Durmuş, tartışılan ?Başkanlık? sistemiyle ilgili olarak da şu değerlendirmede bulundu: ?Adam 10 sene İngiltere?de kalmış, Kırıkkale`nin yolunu bilmez, ?Niye verdiniz oyu? dediğimizde, ?Biz Tayyip?e verdik? diyor. Tayyip`in nesi var? Tahsili ne, bileniniz var mı? İnternete bir girin bakın, sayın Başbakan nere mezunu? Aksaray İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi`nin 2 yıllık okuluna, 1973`te girdiği, 81`de bitirdiği söyleniyor. 8 sene. 2 yıllık okul. Kadere bakın, Sultan Ahmet Meydanı`ndaki okulun arşivi yanmış. Yahu, bu ne senaryodur ki, okul belli değil. Cumhurbaşkanı olacak, yüksek tahsili yok, o da uyanık, `milletvekili şartları başkan olmak için geçerli` diyor. Olay bu."



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız