Hastalarımızla arkadaş gibiyiz

Hastalarımızla arkadaş gibiyiz

KÜ Tıp Fakültesi Hastanesi amfisinde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölüm başkanı Prof. Dr. Gülümser Aydın'ın yönetiminde, "Hasta ve Yaşlı Bakımında Etkili İletişim" konulu seminer düzenlendi.

FARKLI HİZMETLER VERİYORUZ
Doktorlar, hemşireler, hasta bakım elemanları ve hastane çalışanlarının yoğun ilgi gösterdiği konferansta katılımcılarla önce Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü doktoru Prof. Dr. Gülümser Aydın konuştu. Prof. Dr. Aydın yaptığı açıklamada “Hastane çalışanları olarak farklı noktalarda hizmet veriyoruz ancak ortak amacımız hastanın hastanemizden mutlu ayrılması. Belki hayatımızın hiçbir yerinde mesleğimiz dışında başka bir meslek yapmayacağız ama hepimiz bir gün ya hasta ya da hasta yakını olacağız. İşte o zaman göreceğiz ki hastanın memnuniyetinde hekimin doğru tanı ve doğru tedavisi kadar, yardımcı sağlık personelinin de davranışı, hizmet veriş şekli çok önemli. Profesör olana kadar geçen sürede iyi bir hekim olmak için çok zaman ve emek harcadım, hastalara karşı her zaman hassas ve yakın olmaya, onları anlamaya çalıştım”

HASTALARI MEMNUN ETMEK GEREKİR
“Ama hasta ve hasta yakınlarını ancak bir hastanede hekim değil de hasta yakını olarak bulunduğum zamanlarda anladım. İşte ondan sonra hekimliğimin bir tık daha arttığını, hastalarımı biraz daha fazla memnun edebildiğimi hissettim. Hastanın hastaneye girdiği andan doktorun odasına kadar geçen süreci iyi anlamak gerekir. Tedirgindir ve bizlere sığınmıştır. Bu durumda hastanın ihtiyaçlarını okuyarak ona göre hareket etmek, iki taraflı nezaketli ve sabırlı olabilmek memnuniyeti ve tedavi etkinliğini artırmaktadır. En basitinden kanı alınan bir hastaya ‘kolunu uzat’ sözü yerine ‘kolunu uzatır mısın’ demek bile ona verilen ilginin göstergesi oluyor ve kendini daha iyi hissetmesini sağlıyor.” dedi.

ÇALIŞANLARIN MUTLULUĞU HASTALARA POZİTİF YANSIR
Üniversitede hasta bakım elemanı olarak çalışan Fatih Curtaymesleğine yürekten bağlı olduğunu ve bu noktada gelişimine önem verdiğini belirtti. Curtay, "Mesleğimin gerekliliklerini yerine getirebilmek için şahsi çabalarımla "Hasta ve Yaşlı Bakımı" üzerine Letonya`da AB Gönüllü Eğitim Hizmeti aldım. Hasta psikolojisi çok farklı her şeyden önce yaptığımız işin önemini anlamamız gerekli. Bu yüzden hastalara empati yaparak yaklaşmalıyız." diyerek hasta ve personel arasında güvene ve empatiye dayalı bir iletişimin gerekliliğini vurguladı.

TEBRİK ETTİLER
Hasta ve yaşlının tanımlamalarını yaparak konferansa devam eden Curtay, hastaların hastane personelinden beklentilerine değinerek bu hususta kendilerine büyük görev düştüğünün altını çizdi. Büyük beğeni toplayan program bitiminde katılımcılar bu tarz verimli programların devamını beklediklerini dile getirerek Fatih Curtay`ı tebrik ettiler.



1

KIRIKKALE’DE BİR İLK!

2

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

3

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

4

Artık randevu daha kolay

5

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

6

Pes doğrusu!

7

Kovid-19’da kötü değiliz