Tarih: 05.12.2011 07:03

Halkımız ve geleceğimiz için alanlardayız

Facebook Twitter Linked-in

 
HAKLARIMIZ VE GELECEĞİMİZ İÇİN MEYDANLARDAYIZ
Eğitim Sen Kırıkkale Şubesi Cumhuriyet Meydanında bir araya gelerek, ?21 Aralık?ta haklarımız ve geleceğimiz için grevdeyiz?, ?AKP?nin İleri Demokrasi Yasasına Hayır?, ?Baskılar Bizi Yıldıramaz?, ?Herkese Güvenceli İş, İnsanca yaşayacak temel ücret Sağlansın?, ?Bugün Haklarımız ve Geleceğimiz İçin Meydanlardayız? Yazılı pankart arkasında toplanan Eğitim Sen Kırıkkale Şubesi üyeleri sloganlar eşliğinde basın açıklamasına yaptılar. Eğitim ? Sen Kırıkkale Şube Başkanı Yüksel Şahin tarafından okunurken, sendikanın eylemine sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de destek verdi.
 
EN TEHLİKELİ DÜŞÜNCE AKP`Yİ ELEŞTİRMEKTİR
Emniyet ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri aldığı basın açıklamasında Başkan Şahin, ?AKP`nin "ileri demokrasi" balonu ve yalanı orta yerde patladı. Bırakalım "ileri"sini, en geri demokrasilerde bile olmayan uygulamalar günlük yaşamımızın bir parçası haline geldi. AKP için demokrasinin kıstası AKP`li olmak, AKP politikalarını kayıtsız şartsız desteklemektir. AKP`ye göre en tehlikeli iş ise AKP karşıtlığıdır. En tehlikeli düşünce AKP`yi eleştirmektir. Ve AKP için "bombadan bile tehlikeli" olan şey, politikalarını eleştiren yazılar, kitaplardır. Bu yüzden AKP, muhalif olan herkesi hedef alıyor, düşman görüyor? şeklinde konuştu.
 
KARŞI ÇIKAN HERKES TUTUKLANMA ENDİŞESİ YAŞIYOR
Şahin basın açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi ?Türkiye bir açık hava cezaevine dönüşüyor. Her yeni güne tutuklama haberleriyle başlıyoruz. İnsanca yaşamak isteyen işçiler, suyunu ve toprağını korumak isteyen köylüler, parasız eğitim isteyen öğrenciler, ülkemizde füze kalkanı istemeyenler, gerçeğin peşindeki gazeteciler, adalet arayan avukatlar yani haklarını arayan herkes tutuklanıyor. Tutuklamalar, seçilmiş milletvekillerine ve belediye başkanlarına kadar uzanıyor. AKP hükümetini eleştiren, AKP politikalarına karşı çıkan herkes tutuklanma endişesi yaşıyor?
 
SUSMA, SUSTUKÇA SIRA SANA GELECEK
?İlk kez Hitler Almanya?sında duyduğumuz "eş zamanlı operasyonlar" büyük başarı olarak sunuluyor. AKP yargısı adalet dağıtmıyor, korku salıyor. Özel yetkili savcı ve yargıçlar "özel konumlar" elde etme adına hukuk ilkelerini ayaklar altına alıyor. Sıra ne zaman bana gelecek" korkusuyla düşünemez, talep edemez, hareket edemez hale getirilmek isteniyoruz. Emperyalizmin jandarmalığı karşılığında satılan "İleri teknoloji" ile her yerde ve anda kontrol altında tutulmak isteniyoruz. Toplum "AKP karşıtı" ya da "yandaş" olarak fişleniyor. Yıllarca kadrolaşma politikaları sonucu devlet AKP`lileşti. AKP`li olmayan demokratik kurum ve kuruluşlar, hatta kişiler topyekûn bir saldırı ve baskı dalgasıyla karşı karşıyadır. Yıllarca alanlarda "Susma, sustukça sıra sana gelecek" diye haykırdık! Maalesef öngörümüz gerçekleşti. Bu gidişat durdurulmazsa sıra herkese gelecek!?  dedi
 
 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —