Hacı Taşan bir gönül erimizdi

Hacı Taşan bir gönül erimizdi

HALK OZANI, BOZKIRIN TEZENESİ

Hacı Taşan bir gönül erimizdi

Gönüllerin ozanı Hacı Taşan, vefatının 35. yılında düzenlenen etkinliklerle anıldı. Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, ?Hacı Taşan gibi halk ozanları, bu milleti millet yapan değerlerdendir? dedi.

HALK OZANI, BOZKIRIN TEZENESİ

Halk Ozanı, bozkır türkülerinin ustası merhum Hacı Taşan, vefatının 35. Yıldönümünde düzenlenen etkinliklerle anılıyor. 53 yıllık ömründe sayısız esere imza atan Kırıkkale´nin değerlerinden birisi olan merhum Hacı Taşan´ın vefatının 35. Yıl dönümü etkinlikleri kapsamında İl Kültür Merkezinde Hacı Taşan Konferansı düzenlendi.

BELEDİYE-VALİLİK İŞBİRLİĞİ

Kırıkkale Valiliği, Kırıkkale Belediyesi, Kırıkkale Üniversitesi, Keskin Kaymakamlığı, Keskin Belediyesi ve Hacı Taşan Kültür Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen etkinlikler kapsamında İl Kültür Merkezinde gerçekleşen konferansta zaman zaman Hacı Taşan ile aynı ortamda bulunan Kırıkkale Esnaf Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Süleyman Köstekli tarafından, Taşan´ın hayatı anlatıldı.

TAŞAN´IN HAYATINDAN KESİTLER

Taşan´ın hayatından kesitler anlatan Başkan Köstekli, Babasının lokantası vasıtasıyla Hacı Taşan´ı yakından tanıma fırsatı bulduğuna dikkat çekti. Babasının lokantasının zamanında Taşan´ın irtibat bürosu gibi görev üstlendiğine vurgu yapan Köstekli, bu lokantada birçok ünlüyü de misafir ettiklerine değindi.

DAHA GENİŞ KİTLELERE ÖĞRETMEK

Hacı Taşan´ı olabildiği kadar daha geniş kitlelere duyurmak için bu tür etkinliklerin gerçekleştirildiğini belirten Vali M. İlker Haktankaçmaz, ?Hacı Taşan Kırıkkale´mizin gurur kaynağı olmuştur. Bizler Türkiye´nin neresinden olursak olalım Hacı Taşan gibi ustaları dinledikçe Türkiye´ye mahsus o değerleri, o hissiyatları bulabiliyoruz. O müziğin evrenselliğini Hacı Taşan gibi ya da onları yetiştiren ustalar Muharrem Ertaş, Neşet Ertaş gibi ustalarda çok rahat bulabiliyoruz.?

YEĞENLERİ GELENEĞİ DEVAM ETTİRİYOR

Bugünde Hacı Taşan´ın yeğenleri aramızda, onlarda bu geleneği devam ettiriyorlar. Bugünde Hacı Taşan´ı yakından tanımış, dost meclislerinde bulunmuş, ondan çok şeyler dinlemiş, Süleyman Köstekli gibi birisinin anlatacak olması bu programa ayrı bir anlam yüklüyor. Bu millet inşallah Hacı Taşan gibi değerleri bağrından çıkartmaya devam edecek. Bu Milletin acılarını, sevinçlerini, kahramanlıklarını o türkülerde, o şarkılarda dinlemeye öğrenmeye devam edeceğiz? dedi.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı