Tarih: 14.04.2011 11:13

GÜLENLER AVM?DEN BAHAR KAMPANYASI

Facebook Twitter Linked-in

GÜLENLER AVM?DEN BAHAR KAMPANYASI
Daha önce birçok kampanya ile müşterisini sevindiren Gülenler Alışveriş Merkezi(AVM), şimdi yeni bir kampanya daha başlattı. Bahar kampanyasını başlatan Gülenler AVM, müşterilerini hediye yağmuruna tutacak. 6 Nisan 30 Haziran 2011 tarihleri arasında geçerliliği olan kampanya da Gülenler AVM, 450 liralık alışverişi tamamlayan müşterilerine 3?lü Bondy Çelik Tencere Seti, 600 liralık alışverişi tamamlayan müşterilerine ise Sempati Çift Kişilik Bornoz Setini anında hediye ediyor.
 
?GÜLEN KART? SAHİBİ OLMAK AVANTAJLI
Kampanya hakkında bilgi veren Gülenler AVM Yönetim Kurulu Başkanı Halim Güngör, kampanyaya katılmak için ?Gülen Kart? sahibi olmanın gerektiğini söyledi. Güngör, ?Amacımız hep müşteri memnuniyeti bu doğrultuda müşteri odaklı çalışıyoruz Örneğin; müşteri ihtiyacını anlayabilmek için gerekli tüm bilgileri topluyoruz. Bunun için anketler düzenliyoruz istek kutularından müşteri isteklerini takip ediyoruz. Müşteri hizmetine öncelik verip kaliteli hizmet vermeyi amaçlıyoruz. Ve müşteri memnuniyetini artıracak inisiyatifler gerçekleştiriyoruz? dedi
 
KAMPANYALARIMIZ BUNUN EN AÇIK KANITI
?Kampanyalarımızla müşteri memnuniyetimizi bir kat, on kat daha yükseltmeye çalışıyoruz. Bu son kampanyamızda 3 ay sürecek müşterilerimize 2 seçenek hakkı verip yeni hediyeler sunacağız. 6 Nisan - 30 Haziran 2011 tarihine kadar 450 liralık alışverişi tamamlayan müşterilerimize 3?lü bondy çelik tencere setini ve yine aynı şekilde 600 liralık alışverişi tamamlayan müşterilerimize de sempati çift kişilik bornoz setini anında hediye ediyoruz.?
 
MÜŞTERİLERİMİZ HEDİYE ALSIN İSTİYORUZ
?Amacımız Kırıkkale halkına hizmet verip yine Kırıkkale?ye yatırım yapmak bu kampanyada istiyoruz ki; 7 şubemizden alışveriş yapan tüm değerli müşterilerimiz hediyelerini alabilsinler. Eğer ki müşterilerimizi memnun edip onları tatmin edip ilişkilerimizi sürekli kılabiliyorsak ne mutlu bize amacımıza ulaşmışız demektir. Amacımız parada kar değil müşteri memnuniyetinde karlılık George Eberhard?ın dediği gibi, ?İş hayatındaki can alıcı nokta hizmet etmek için beslenen dürüst duygudur. Ticaret bilindiği gibi hizmet bilimidir. En iyi hizmet veren en çok kar edendir.? Biz kendi adımıza en çok kar eden firmalardan olduğumuza inanıyoruz ve bu çizgide devam edeceğiz? ifadelerinde bulundu.
 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —