Görmeyen gözlere ışık olmak için

Görmeyen gözlere ışık olmak için

GÖRMEYEN ENGELLİLER İÇİN ÖNEMLİ PROJE

Görmeyen gözlere ışık olmak için

Ömrünün baharında gözlerini kaybeden ve ilerleyen yaşına rağmen hayatla mücadelesinden asla vazgeçmeyen gazetemiz köşe yazası görme engelli Bekir Akdeniz, ?Görmem İçin Sen Varsın´ projesi kapsamında Anadolu Lisesi öğrencileriyle buluştu.

GÖRMEYEN ENGELLİLER İÇİN ÖNEMLİ PROJE

Kırıkkale Valiliğinin bilgileri doğrultusunda, İl Milli Eğitim Müdürlüğü´nün 19 lisede 9. ve 10. sınıflarda başlattığı proje hayata geçirildi. ?Görmem için sen varsın´ projesinin Koordinatörlüğünü, İl Milli Eğitim Ar-Ge Birimi Projeler Koordinatörü Mustafa Can Hiçyılmaz, Proje Sorumluluğunu Hatice Şap yapıyor.

BU ÖNEMLİ MÜCADELENİZDE PES ETMEYİN

Proje eğitim görevlisi Görme Engelli Bekir Akdeniz,  şimdiye kadar 5 kurum amirliği, 10 okulda eğitim ve sunum yaparak gençleri bilinçlendirdi. Çok amaçlı salonda yapılan eğitim de Bekir Akdeniz, görme yetisini nasıl kaybettiğini ve hayata nasıl tutunduğunu anlattı. Engelli bireylerin günlük hayatta yaşadığı zorluklardan bahseden Akdeniz, pozitifi ayrımcılıkla yapılabilecek iyileştirmelerden söz etti. Akdeniz, soru cevap şekilde geçen toplantı da her bireyin engelli adayı olduğunu ve insanların buna göre hareket etmesi gerektiğini söyledi. Toplu fotoğraf çekilerek bir ders saati kadar süren eğitim sona erdi.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti