Görevde yükselme sınavı kısa sürede yapılacak

Görevde yükselme sınavı kısa sürede yapılacak

TÜRK ENERJİ-SEN HAKSIZLIKLARA KARŞI MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDİYOR

Görevde yükselme sınavı kısa sürede yapılacak

Türk Enerji- Sen Kırıkkale il Temsilcisi İlker Mazılıgüney, MKE'de göreve yükselme sınavının en kısa sürede yapılacağını duyurdu.

İDARE KURULUNDA KARAR ALINDI

İl Temsilcisi Mazılıgüney yazılı açıklamasında, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu Genel Müdürlüğü Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinin Resmi Gazete' de yayınlanması üzerine bir değerlendirme yapan Mazılıgüney, Milli Savunma Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığının talebi üzerine bazı maddelerinde değişiklik yapılması nedeniyle yönetmeliğin yayınlanmasında gecikme yaşanmıştır. Ancak, bir süre önce MKE Kurum İdare Kurulunda alınan karar gereğince en kısa sürede sınav takvimi başlatılacaktır” bilgilerine yer verdi.

ŞAİBESİZ BİR ŞEKİLDE…

Yönetmeliğin hazırlanmasının ve sınav sürecinin işletilmesi hususlarının MKE yönetiminin görevi olduğunu hatırlatan İl Temsilcisi Mazılıgüney, Sendikaların görevi, yönetmelikte yer alan hukuka aykırı hükümlerin yönetmelikten çıkarılması için çaba göstermektir. Biz Türk Enerji-Sen olarak; yönetmeliği inceliyoruz. Yönetmelikte yer alan bazı hukuka aykırı hükümler için daha önce Danıştay nezdinde açılmış davamız devam etmektedir. Sınav sürecinin şaibesiz ve sağlıklı bir şekilde yapılması için süreci yakından takip ediyoruz.  Kurum yöneticileri, sınav sürecinin sağlıklı bir şekilde yapılacağı hususunu her ortamda dile getirmektedirler. Biz MKE Genel Müdürlüğü gibi güzide bir kurumun şaibesiz bir şekilde en kısa sürede sınav yapacağını ümit ediyoruz” ifadelerini kullandı.

SORUMLULUĞUMUZUN BİLİNCİNDEYİZ

İl Temsilcisi Mazılıgüney yazılı açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu Genel Müdürlüğüne bağlı fabrika ve işyerlerinde boğucu, zehirli, patlayıcı, madde üretiminde çalışan tüm personelin fiili hizmet süresi zammından yararlandırılması talebiyle 02.02.2015 tarihinde Sosyal Güvenlik Kurumuna dava açtıklarını hatırlatan Mazılıgüney, Biz 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunun vermiş olduğu yetki çerçevesinde sorumluluğumuzun bilincindeyiz.”

BİZ DE SENDİKA OLARAK İŞİMİZİ YAPIYORUZ

Kurumu sevk ve idare eden yöneticilerimiz kendi işini yapıyorlar, kurumda yetkili sendika olarak bizde işimizi yapıyoruz. Biz birileri gibi kendimizi Hükümet ve idare yerine koyup laf üretmiyoruz. Biz işimizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Biz öncelikle kurumlarımızda verimliliğin maksimum noktaya ulaşması ve katma değerden personelin hak ettiği payı alması için çaba gösteriyoruz. Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu personeli bu bilinç ile sendikamıza destek vermiş ve bundan sonrada arkadaşlarımızın desteklerini bekliyoruz.”



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü