Tarih: 12.06.2015 22:13

Gıda işletmelerine Ramazan öncesi denetimi

Facebook Twitter Linked-in

Gıda işletmelerine Ramazan öncesi denetimi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü gıda işletmelerini denetledi.  174 Gıda Hattı´na gelen ihbarları değerlendiren müdürlük 30 bin 747 TL idari para cezası kesti.

HEDEF SAĞLIKLI VE GÜVENİLİR GIDA

Ramazan ayı ile beraber bazı ürünlerin tüketiminde artışlar yaşanacağına dikkat çeken İl Müdürü Recep Kırbaş, denetimlerin bu ürünler üzerinde yoğunlaştırıldığını kaydetti. İl Müdürlüğü olarak hedeflerinin Kırıkkale halkının sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşmasını sağlamak olduğunu belirten Kırbaş, bu konuda son derece titiz ve kararlı olduklarını vurgulayarak, vatandaşların mutlaka kayıtlı işletmelerden, ambalajlı, son tüketim tarihi, saklama şartları gibi etiket bilgilerinin olduğu ürünleri satın almaları konusunda dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.

ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

Yapılan denetimlerle alakalı açıklama yapan Kırbaş, ?Ramazan ayı münasebetiyle vatandaşların gıdalara daha sağlıklı şartlarda ulaşabilmesi için İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, bünyesinde çalışmakta olan veteriner hekim, gıda mühendisi ve ziraat mühendisleri ile et ve süt ürünleri, tatlı ve pastacılık ürünleri, ekmek ve pide, şekerleme gibi üretimi, tüketimi ve satışı yapılan yerlere, denetimlerini aralıksız yoğunlaştırarak devam ettirmektedir.?

1450 DENETİM YAPILDI

?Bu yıl bugüne kadar Kırıkkale´den 174 ALO Gıda Hattı´na 169 başvuru yapıldı. Bu başvurular ekiplerimizce anında değerlendirilmiştir. Yapılan denetimler sonucunda 30.747 TL idari para cezası uygulanmıştır. Gıda ve Yem Şube ve İlçe Müdürlüklerimizce 2015 yılı Ocak ayından itibaren il merkezinde ve ilçelerde üretim, toplu tüketim ve satış yerleri ile yem işletmelerinde yapmış olduğumuz denetim sayımız 1450 olup, 52 adet de numune alınmıştır. Denetimlerimiz aralıksız devam etmektedir? dedi.

VATANDAŞ BUNLARA DİKKAT ETMELİ

Kırbaş vatandaşları da bu konuda uyararak, ?Ürünler satın alındıktan sonra taşınırken ve evde saklanırken soğuk zincirin bozulmamasına önem gösterilmeli, et alırken karkasta mühür olup olmadığına bakılmalı, hazır kıyma alınmamalı ve kıyma etten o anda çektirilip o şekilde alınmalıdır. Açıkta satılan ambalajsız, etiketsiz, üretim ve son kullanma tarihi olmayan tavuk ürünleri kesinlikle satın alınmamalıdır. Et ürünlerinin satın alımı alışverişin en sonunda yapılmalıdır. Sokak ortasında açıkta sağlıksız koşullarda satılan tatlı ve benzeri ürünler alınmamalıdır. Her şahıs gıda denetçisi gibi hareket ederek gördüğü olumsuzluğu adres belirterek, 7 gün 24 saat Alo Gıda 174 hattına bildirerek veya Kırıkkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne başvurarak denetime gerekli katkıyı sağlamalıdır? şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —