Gereksiz aramayın

Gereksiz aramayın

Halkın 112 Acil Sağlık Hizmetlerinden daha etkin ve daha verimli bir şekilde faydalanabilmesi için çalışmaların aralıksız devam ettiği bildirildi. Etkinliğin arttırılması ve verimli hizmet alınması için vatandaşların duyarlı olması istendi.

60-70`İ GERÇEK VAKA DEĞİL

Kırıkkale 112 Acil Sağlık Hizmetleri telefon servisine günde 1000-1500 çağrı ulaştığı bunların büyük çoğunluğunun asılsız olduğu kaydedildi. Ulaşan çağrılardan gereksiz aramaların boyutu göz önüne alınması gerekliliğinin ortada olduğu kalydedildi. 2011 yılı verilerine de günlük ortalama 1000-1500 arası çağrı gelmiş olmasına karşın bu çağrıların 60-70`i gerçek vaka niteliği taşımadığı belirtilerek vatandaşları daha duyarlı olmaları istendi.

 

112 ACİL NEDİR?

112?nin Tüm Avrupa da olduğu gibi Türkiye de acil medikal yardım hattı olduğu hatırlatıldı. 112,nin nerede olunursa olunsun normal bir telefon hattından ya da cep telefonundan arayabileceği belirtildi. Ciddi bir hastalık, trafik kazası veya yaralanma varsa, bu numaranın aranması istendi. 112 şu hallerde aranabileceği kaydedildi ?Herhangi bir kişi yere yığıldıysa, bayıldıysa, göğüs ağrısı varsa, zorlukla nefes alıyorsa, büyük bir kanaması varsa, 112`yi arayarak tehlike söz konusu olmadıkça, yaralı bir kimseyi kımıldatmayın,112`yi arayın emin değilseniz, tahmin yürütmeyin, 112`yi arayın ve bir şekilde acil medikal yardım alması gerektiğini düşündüğünüz tüm durumlarda 112`yi arayın Sabit, ankesör veya cep telefonundan 1 - 1 - 2 numaralarını tuşlayın Sakin olun, net ifadelerle konuşarak durumu bildirin?



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ