Gerçeğini aratmadı

Gerçeğini aratmadı

KKÜ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİNDE YANGIN VE KURTARMA TATBİKATI YAPILDI, HASTALAR PANİK YAŞADI

KKÜ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİNDE YANGIN VE KURTARMA TATBİKATI YAPILDI, HASTALAR PANİK YAŞADI

Gerçeğini aratmadı

KÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde yangın ve kurtarma tatbikatı düzenlendi. Tatbikat, Kırıkkale Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi, Tıp Fakültesi Hastanesi ve Yahşihan Belediyesi İtfaiye Ekiplerinin işbirliğiyle gerçekleşti.

ACİL SERVİSTEKİ TATBİKAT

Tıp Fakültesi Acil Servisinde gerçekleşen tatbikat öncesi Yahşihan Belediyesi İtfaiye Ekipleri tarafından alevli ve korlu yangınlar, sıvı yangınlar ve gazlı yangınlar hakkında eğitim verildi.     Eğitimden sonra başlayan yangın tatbikatında Acil Servis binasının karşısında yangın başlatıldı. Yangın sireninin duyulmasıyla birlikte organize olan hastanemiz koruma ve güvenlik görevlileri önce itfaiyeye sonra Hastanemiz Başhekimliğine yangın ihbarında bulundu. Güvenlik görevlileri olay yerinin emniyetini sağlarken, teknik birim personeli de gerekli görülen yerlerde elektriği kesti. Hızlıca olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını kontrol altına alarak söndürdü.

HASTALARA MÜDAHALE EDİLDİ      

Tatbikat senaryosu gereği hastanede yoğun dumandan etkilenen hastane çalışanlarının ve hastaların olduğu haberi Yangın Söndürme Ekip Şefi tarafından Hastane Başhekimliğine telsizle bildirildi. Hastane Başhekiminin acil tahliye emriyle kurtarma ekibi içeri girerek hastaların ve hastane personelinin kontrollerini yaptı. Yangın merdiveni kullanılarak, yüksek kattan tahliye tatbikatı da başarıyla yapıldı. Tehlikeli bölgeden güvenli bir şekilde tahliye edilen hastalar ve hastane personeli en yakın hastanelere nakledildi. Hastane teknik birim personeli ve itfaiye ekiplerinin son kontrolleri yapmasıyla tatbikat tamamlandı.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü