Gençlik Merkezi?nden ritimle terapi

Gençlik Merkezi?nden ritimle terapi

Gençlik Merkezi otistik çocukların topluma kazandırılması için otistik çocuklara ritmik ders verilmeye devam ediyor.

SOSYAL HEDEF

Otistik kişilere ve diğer gelişimsel bozuklukların kontrolünde onların davranışlarına yardım eden bir müdahale olabileceğini, bu müdahalenin otistiklerde duyusal hareketi uyarmada ya da daha duyusal tedavi usullerine (görme, dokunma, tatma, işitme, vücutta uyaranları duyma ve koklama) yardım edebileceğini, ritmik alıştırmaların etkisine inanılırsa yaygın gelişimsel bozukluklara ulaşılabileceğini, bunun da öğrenmeyi ve sosyal hedefleri kolaylaştırabileceğini vurgular.

KONTROL ALTINA ALINMASI

Otistik bireylerin duyusal uyaranlara karşı verdikleri tepkilere bakıldığında işitsel uyaranların daha baskın olduğu görülür. Ritm uygulamaları müzik eğitiminin temelidir fakat otistiklerle yapılan uygulamalar terapi kapsamında değerlendirilir. Bu çalışmada işitsel uyaran olarak ritm kullanılarak otistik bireyle iletişim kurulması ve devamında problem davranışların kontrol altına alınması hedeflenir.

ÖZVERİYLE ÇALIŞIYORUZ

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü konu hakkında şu ifadelere yer verdi ?Otistik çocuklara 2 aydır ritim dersi veriyoruz. Bu zor bir iş, bunlar özel çocuklar. Onları disiplin altına almak, belli hareketleri yapmalarını istemek kolay değil. Sabırla ve özveriyle çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Engelin başarıya engel olamadığını gösteriyorlar. Otistik çocuklarımızın her türlü sorunuyla ilgilenen başta Gençlik Merkezi Müdürü Kahraman Polat ile otistik çocuklarımıza ritm dersleri veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Türk halk oyunları antrenör?ü ve müzik öğretmeni Ferhat Karaöncel?e teşekkür ediyorum? dedi.

1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü