GENÇLER KENDİ KAHRAMANLARINI TANIMIYORLAR

GENÇLER KENDİ KAHRAMANLARINI TANIMIYORLAR

KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ`NDE MÜZİK VE ŞİİR DİNLETİSİ DÜZENLENDİ

GENÇLER KENDİ KAHRAMANLARINI TANIMIYORLAR

Kırıkkale`nin Delice ilçesi Çerikli Lisesi ile Kırıkkale Üniversitesi (KÜ) Türkçe bölümü tarafından ortaklaşa düzenlenen müzik ve şiir dinletisi programı, KÜ Mühendislik Fakültesi Anafartalar Salonunda gerçekleştirildi.

 

ÇERİKLİ?Yİ BASINDAN DUYDUK

Çerikli Lisesi`nin Ocak ayında başlatmış olduğu ``Benimle Türkçe konuşur musun?`` kampanyası çerçevesinde yapılan etkinliklerin basında yer alması sonucunda KÜ Türkçe bölümü öğretim görevlileri ve öğrencileri tarafından kampanyanın desteklenerek ortaklaşa bir program düzenledikleri belirtildi.

 

TÜRKÇE`MİZE SAHİP ÇIKALIM

Programda açılış konuşması yapan okul Müdürü Mustafa Ayhan, ``Çarşıda pazarda gezerken Türkçe olmayan kelimeleri görünce kendimizi sanki yabancı bir ülkede sanıyoruz. Gençlerimiz MSN`ye emesen, TV`yi tivi, CD`yi sidi diye telaffuz etmektedirler. Küçüklerimiz, süpermenler, hymenler ve badmenlerle oynamaktadırlar. Çünkü kendi kahramanlarını tanımamaktadırlar. Nenehatun`ları, Barbaros Hayrettin Paşa`ları, Oğuz Kağan`ları, Alparslan`ları, Yavuz`ları, Fatih`leri ve daha sayamadığımız nice kahramanlarımızı filmlerimiz ve romanlarımız vasıtasıyla gençlerimize sevdirebilseydik bu kadar çok yabancı, genç neslimizin kahramanı olmazdı. Her şeyden uzaklaşarak Türkçe`mize sahip çıkalım ve Türkçe konuşalım? dedi.

 

``ARIYORUM``

Okul Müdürü Ayhan, okuduğu ``Arıyorum`` adlı şiiri ile davetlilerin coşku ve takdirini aldı. Türkçe Eğitimi Bölüm Başkanı Yrd. Doc. Dr. Mesiha Tosunoğlu, düzenlenen şiir dinletisinin Üniversite`nin Türkçe topluluğunun bir çalışması olduğunu belirterek, bu tür programlarla Türkçe?yi geliştirmek istediklerini belirtti.

 

AMAÇ TÜRKÇE?Yİ GELİŞTİRMEK

Tosunoğlu, ?Çerikli Lisesi`nin çalışmalarını basın aracılığı ile öğrenmiş olduk. Lise öğrencilerinin yapmış olduğu bu kampanyayı gönülden destekliyoruz. Bu amaçla okul ile ortaklaşa olarak, Türk şairlerinin eserlerinden Türk ezgileri eşliğinde şiir dinletisi programı düzenledik. Amacımız, söz ve müzik iç içe olması, Üniversitemizi tanıtmak, Türkçe`yi geliştirmek, dil bilincini oluşturmak, milli birlik ve bütünlüğe katkıda bulunmak ve Üniversite`mizin şehre katkısını sağlamaktır? diye konuştu.

 

TÜRKÜLERE TEMPO TUTTULAR

Programda, Çerikli Lisesi öğrencileri, okudukları Cahit Külebi, Abdurrahim Karakoç, Yavuz Bülent Bakiler, Sadettin Kaplan ve daha birçok ünlü şairlerin eserleri ile yöresel türkülerden okudular. Salondaki davetliler zaman zaman okunan eserlerle bazen duygulu anlar yaşadılar, bazen de türkülere tempo tutarak coştular.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti