Geleceğin yemek ustaları dereceyle döndü

Geleceğin yemek ustaları dereceyle döndü

37. Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında Kırşehir TOKİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ev sahipliğinde "Bölgesel Liseler Arası Yöresel Yemek Yarışması" düzenlendi.

Kırıkkale Yeşil Vadi Şehit Musa Saydam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri hazırladıkları Ahi pilavı, Ahi şerbeti ve Ahi helvasıyla katıldıkları yarışmada bölge ikinciliği derecesi elde etti. Millî Eğitim Müdürü Rıza Aydın, öğrencileri başarılarından dolayı tebrik etti. Yarışmaya aralarında Kırıkkale Yeşil Vadi Şehit Musa Saydam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin yanı sıra Aksaray Uluırmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Niğde Mehmet Akif Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Nevşehir Kapadokya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yozgat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Kırşehir TOKİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri katıldı.
Yeşil Vadi Şehit Musa Saydam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yiyecek ve içecek hizmetleri alan öğrencileri hazırlamış oldukları Ahi pilavı, Ahi şerbeti ve Ahi helvası yaparak hünerlerini sergiledi. Hazırlanan ürünler jüri tarafından sunum ve lezzet açısından değerlendirmeleri yapılarak bölge ikincisi olarak seçildi. Yarışmada dereceye giren öğrencilere alana özgü isimleri yazılı önlük ve özel şef bıçağı hediye edildi.
Millî Eğitim Müdürü Rıza Aydın, öğrencilerin eğitim gördüğü okulu ziyaret ederek dereceye giren öğrenciler, okul idaresi ve öğretmenlerle bir araya geldi.
Öğrenciler, okula ait mutfakta derece elde ettikleri Ahi pilavı, Ahi şerbeti ve Ahi helvası yaparak Millî Eğitim Müdürü Aydın ve beraberinde Mesleki ve Teknik Eğitim Şube Müdürü Ali Güder, Okul Müdürü Eren Arslan ve diğer davetlilere ikram ettiler.
Elde edilen derecen dolayı öğrencileri ayrı ayrı tebrik eden Aydın, burada yaptığı konuşmada, "Öncelikle öğrencilerimiz Yılmaz Akyüz ile Cemil Demir'i başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Öğrencilerimiz bu genç yaşlarında ve ileride yapacakları mesleklerde şimdiden başarı elde etmeleri sevindirici. Bugün farklı bir lezzeti tatmış olduk. Öğrencilerimizin yetiştirilmesinde büyük emekleri olan alan şefimiz Mehmet Ferhat Tekeş, atölye şefi Mehmet Tosun ile diğer meslektaşlarıma özverilerinden dolayı teşekkür ederim. Bu başarının daha da yükselerek devam etmesini ümit ediyorum." dedi.