Fırın bacaları sulu olacak

Fırın bacaları sulu olacak

Yaklaşık iki ay önce MHP İl Binasının çatısının yanmasından sonra Çalılıöz'de giriş katında pide fırını bulunan 5 katlı bir apartmanın çatısında meydana gelen yangın gözlerin bina altlarındaki fırınlara çevrilmesine neden oldu, Zabıta müdürlüğü fırın baca

BİNA ALTLARI SAĞLIKLI MI?

Yaklaşık iki ay önce Zafer Caddesi Cami sokaktaki bir pide fırının bacasından çıkan kıvılcım nedeniyle Milliyetçi Hareket Partisinin 5’nci katta bulunan il binasının çatısının ve terasının tamamen yanarak kullanılamaz hale gelmesinden sonra önceki gün de Çalılıöz Mahallesindeki 5 katlı bir banın çakısında çıkan yangın gözlerin bina altlarındaki fırınlara çevrilmesine neden oldu. İki ay içinde iki yangının aynı sebeplerden dolayı meydana gelmesi fırınların yeterince denetlenip denetlenmediği sorusunu da akıllara getirdi.

ZABITA ÇALIŞMA BAŞLATTI

Konuyla ilgili Zabıta Müdürlüğünün her konuda olduğu gibi bu konuda da çalışma içinde olduğu öğrenildi. Bina altlarında yıllardır hizmet veren ve o dönemlerde ruhsat alan fırınlar konusunda fazlaca bir yaptırım uygulanamazken yeni açılan fırınların özellikle baca konusunda standart ölçülerde ve emniyetli olup olmadığı konusunda ciddi yaptırımlar uygulandığı bildirildi. Eski ruhsat alan fırınların da yeni uygulamada olduğu gibi sulu baca sistemine geçmeleri için başlatılan çalışmanın son aşamasına geldiği kaydedildi.

EN ÇOK ŞİKÂYET YAZ AYLARINDA

Özellikle yaz aylarında fırın bacalarının çevreye kurum saçtığı bir gerçek. Doğal gaz sayesinde havanın sürekli temiz olması fırın bacalarının kurum saçması konusunu daha fazla gündeme getirirken buna birde yangının eklenmesi konunun hassasiyetini gözler önüne serdi. Bu konuda Zabıta Müdürlüğü tarafından önlem olarak bacaların sulu sisteme geçmesinin sağlanmasından sonra bu ve benzer hadiselerin azamiye ineceği kaydediliyor. Fırın işletmecilerinin bu uygulamaya bir an evvel geçmeleri isteniyor. Sulu baca sistemine geçmeyen fırınlara yasal işlem yapılacağı belirtiliyor.

GEÇTİĞİMİZ GÜN YAŞANAN OLAY  

Kırıkkale`de giriş katı pide fırını olan 5 katlı apartmanın çatı katında çıkan yangın paniğe neden oldu. Yangın söndürme çalışmaları sırasında biri itfaiyeci olmak üzere dumandan zehirlenerek hastaneye kaldırıldı.

Yangın, Kırıkale`nin Çalılıöz Mahallesi, Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan Asaf Duru Apartmanı`nın çatısında meydana geldi. Çıkış nedeni henüz tespit edilemeyen yangın, mahallede endişe ve paniğe neden oldu. Çatıda çıkan dumanları fark eden mahalle sakinleri, durumu itfaiye ve emniyete haber verdi. Apartmanın 5`inci katında oturan 32 yaşındaki Gülay Savcı dumanlardan zehirlenerek 112 Acil Servis ekipleri tarafından Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi`ne kaldırıldı.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü