?Evde sağlık? hizmetlerine aralıksız sürüyor

?Evde sağlık? hizmetlerine aralıksız sürüyor

Kurulduğu ilk günden itibaren yoğun bir ilgi gören ve bu ilgi her gün katlanarak artan Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi, artan ilgi karşısında oluşan yoğunluğu karşılamaya çalışıyor

İLGİ ARTARAK DEVAM EDİYOR
1 Ekim 2010 tarihinde hizmet vermeye başlayan birim, başlangıçta 4 hasta ile evde Sağlık Hizmeti sunarken, şuanda Kırıkkale il merkezinde kayıtlı yüzlerce hastaya hizmet götürüyor. Sunulan hizmeti bizzat yerinde denetleyen Yüksek İhtisas Başhekimi Op. Dr. Osman Acar, aynı zamanda hasta ve yakınlarını ziyaret ederek konuyu yakinen takip ediyor. Acar, konuyla ilgili olarak şu açıklamada bulundu: ?Faaliyete geçtiği günden bu tarafa her geçen gün artan yoğun talebi karşılamaya çalışan hastanemiz bu hizmetini Geriatri binası içinde kurulan birimde 1 Doktor,1 Hemşire,1 Sağlık Memuru, 1 sekreter ve 1 araç ile devam etmektedir.?

HEM GÖREV YAPIYORUZ, HEM HAYIR DUA ALIYORUZ
?Günde ortalama 6?8 hasta evinde ekiplerimizce ziyaret edilmekte olup, Bu hastaların muayene, tetkik, tedavi yara bakımı ve sonda değişimi gibi hizmetlerini yerine getirmeye çalışmaktadır. Evde bakım birimi hizmetlerini yakinen takip etmekte oluşan yoğun talebi karşılamaya çalışıyoruz. Hem görevimizi yerine getiriyor ve hem de hasta ve yakınlarının dualarını alıyoruz. Bu işe hizmet etmekten büyük bir onur duyuyorum. Benim anne ve babamda acil bakıma muhtaç insanlar. Bu sebeple bu hizmetin değerini insan daha iyi idrak ediyor. Bu hizmet Hükümet ve Bakanlığımızın vatandaşlarımıza sunduğu en önemli sağlık hizmetlerinden biridir? dedi.

TANINMIŞ SİMALAR VE YAŞANAN DUYGUSAL ANLAR
Bu sebeple gerçekleştirilen evde bakım hizmetleri ziyaretine iştirak eden Başhekim Acar, Kırıkkale?nin tanınmış hukukçularından Avukat Ali Karagöz ve Hüseyin Işıkoğlu adlı hastaları ziyaret etti ve denetimde bulundu. Ziyaretten büyük bir mutluluk duyan hasta ve yakınlarıyla yaşanan diyaloglar çerçevesinde duygusal anlar yaşandı.

EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ BİRİMİ NEDİR?
Evde sağlık hizmetleri birimi, hareket edemeyen kronik, yatağa bağımlı, Hastane ortamında tedavi tetkik ve bakımına gerekli olmayan hastaların: Sağlığın geliştirilmesi ve korunması, hastalıkların ve özürlülüğün önlenmesi. Öz bakımın sağlanması, kendine yardım, karşılıklı yardımlaşma, savunuculuk. Tıbbi ve hemşirelik bakımı. Özürlü bireyin gereksinimini karşılamak üzere ev ortamında düzenlemeler yapılması. Sevk işlemi ve kamu olanaklarına ulaşma imkânının sağlanması. Rehabilitasyon hizmetleri. Temel ve özel ihtiyaçların karşılanması, destekleyici aletler, ekipman ve ilaçların sağlanması. Özelleşmiş destek hizmetleri. Rahatlatıcı bakım. Palyatif bakım. Danışmanlık ve duygusal destek hizmeti. Bireyin ailesi ve diğer ilişkili kişilere gerekli bilginin verilmesi. Sosyal etkileşimin arttırılması. Fiziksel aktivite olanaklarının sağlanması. Bakım öncesinde, bakım sırasında ve sonrasında bakım verenlere destek sağlanması. Hasta ve yakınlarının eğitimi gibi hizmetler verilmektedir.



Anahtar Kelimeler: 0