Evde bakım hizmetinin takipçisi olacağım

Evde bakım hizmetinin takipçisi olacağım

Vali Ali Kolat, fizik tedaviye gelen hastaların çoğunluğunun 60 yaş üstü olduğunu söyledi. Evde bakım hizmetiyle hastaneye gelemeyen hastalara hizmet verilmesi gerektiğini belirten Kolat, bu konuda çalışmaların yapılması gerektiğini belirterek, konunun ta

60 YAŞ ÜSTÜ HASTALARA KOLAYLIK SAĞLANSIN

Yeni yapılan Yüksek İhtisas Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü’nün açılışı gerçekleştirildi. Modern ve çağın gerektirdiği sağlık teknolojisinin kullanıldığı hastanede, fizik ve rehabilitasyon bölümü gezilerek, hastaların tedavi edileceği yerler incelendi. Kırıkkale’ye 21. Yüzyıla yakışır sağlık merkezinin getirildiğini belirten Vali Ali Kolat, bölgenin sağlık merkezi olacaklarını söyledi. Fizik ve rehabilitasyon bölümü hastalarının çoğunun 60 yaş üstü olduğunu belirten Kolat, hastaların hastaneye ulaşması için yeterli ambulansın ve hizmetin olması gerektiğini bildirdi. Evde sağlık hizmetinin bu konuda önemli olduğunu belirten Kolat, konunun hassasiyetle incelenmesi gerektiğini ve fizyo terapi gören hastalara evde bakım hizmeti sunulması gerektiğini kaydetti.

İHMAL EDİLMEMESİ GEREKİYOR

Bel fıtığı, boyun fıtığı gibi rahatsızlıkların ihmal edilmemesi gerektiğini belirten Kolat, yaşlılık sırasında meydana gelen rahatsızlıklarda mutlaka hekime görünülmesi gerektiğini ifade etti. Vali Kolat, daha sonra merkezde bulunan hasta odalarını gezerek, hastalarla sohbet etti. Hastanede yatan hastaların istek ve görüşlerini dinleyen Kolat, hastaların ailelerine geçmiş olsun dileklerini iletti. Yüksek İhtisas Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü Doktoru Uzman Tabip Kadri Koray Özbay, hastanelerinde 3 fizyo terapi polikliniği olduğunu söyledi. Özbay hastane ile ilgili verdiği bilgilerde, “Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi yeni hizmet binamızda Fizik Tedavi bölümü 48 yataklı, günlük yaklaşık 260 hasta alabildiğimiz Fizik Tedavi ünitesi ve 3 Fizik Tedavi poliklinikliğinden oluşturulmuştur. Bölümümüzde romatizmal hastalıklar, rehabilitasyon programı içinde ortopedik ve nörolojik rehabilitasyon hasta grupları tedaviye alınmaktadır.”

ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ

“Son 1,5 yılına ait ilk 6 aydaki ortalama poliklinik başvuru sayısı 2310 ayak. Bu süreçte yatarak tedavi olan hasta sayısı 109. 2012 yılına ait 6 aylık ortalama poliklinik başvuru sayısı 1896 ayak. Bu süreçte yatakta tedavi olan hasta sayısı 94. 2013 yılı ilk 7 aylık ortalama poliklinik başvuru sayısı 1806 ayakta. Yatarak tedavi olan hasta sayısı ise 56. Geleceğe yönelik planlar dahilinde; hastanemiz Fizik Tedavi polikliniklerine başvuru yapan hastaların memnuniyetini ön planda tutmak. Rehabilitasyona yönelik olarak mevcut fizik tedavi ve rehabilitasyon ekibinin genişletilmesi ve engelli hastalara yönelik yeni düzenlemelerin yapılması.Toplumun büyük kısmında önemli olan sorun teşkil eden bel ağrılı hastalar için bel okulu, bel koruma eğitim programına yönelik çalışmalar planlanmaktadır.”



1

KIRIKKALE’DE BİR İLK!

2

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

3

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

4

Artık randevu daha kolay

5

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

6

Pes doğrusu!

7

Kovid-19’da kötü değiliz