Ev alırken bunlara dikkat edin!

Ev alırken bunlara dikkat edin!

BEY GRUP İNŞAAT VE EMLAK FİRMASI EV ALMAK İSTEYENLERE ÖNEMLİ TAVSİYELERDE BULUNDU

BEY GRUP İNŞAAT VE EMLAK FİRMASI EV ALMAK İSTEYENLERE ÖNEMLİ TAVSİYELERDE BULUNDU

Ev alırken bunlara dikkat edin!

Bir biri ardına yükselen konut projeleri, artan fiyatlar ve çeşitlilik? Kırıkkale´de konut satışlarındaki hareketlilik sürüyor. Peki, Kırıkkaleliler nasıl bir ev istiyor? Ev alırken nelere dikkat edilmeli? Tüm bu soruların cevaplarını Bey Grup İnşaat ve Emlak Firması Yetkilisi Emrah Akçadağ´dan aldık!

DOĞRU SEÇİM

Kısa bir süre önce Çalılıöz Mahallesi Halide Edip Caddesi Şehitler İlköğretim Okulu üzerinde hizmete açılarak Kırıkkale´deki inşaat, konut alım ve satımı trafiğine dâhil olan, Bey Grup İnşaat ve Emlak Firması piyasadaki hareketlilikte istediği eve sahip olmak isteyen Kırıkkalelilere verdiği danışmanlık hizmetleri ile ön plana çıkıyor. Firma Yetkilisi Emrah Akçadağ, yaşanılan hareketlilik ve yoğun trafikte vatandaşın kafasının karıştığını, bu noktada müşterilerine doğru seçimi yaptıracak özellikleri sunduklarını ifade etti.

ŞÜPHE VE ALIŞILAGELMİŞ ANLAYIŞI ORTADAN KALDIRIYORUZ

Vatandaşın gayrimenkul danışmanlığı ve emlak firmalarına hep bir şüphe ile yaklaştığını, bu algının alışılagelmiş bir durum olduğunu ifade eden Akçadağ, ?İşte bu algıyı değiştirmek ve vatandaşın, ?Aldatılır mıyım?´ şüphesini bitirmek için titiz bir danışmanlık hizmeti veriyoruz. Vatandaşın cebine ve sosyal yaşantısına göre en iyi seçimi yapmasını istiyoruz. Bu noktada emlak sahibi ve alıcı arasında güvenli bir iletişim ve her iki tarafı da memnun edecek bir danışmanlık ilkesi izliyoruz? diye konuştu.

DAHA FAZLA DOĞRU BİLGİYE İHTİYAÇ VAR

Akçadağ şöyle devam etti: ?Gayrimenkul yatırımları her geçen gün artıyor. Bu artış, potansiyel yatırımcıların daha nitelikli gayrimenkul bilgilerine de ihtiyaç duymalarına sebep oluyor. Bu doğrultuda eski konut alımında potansiyel yatırımcıların konut alırken, konut kredisi, tapu bilgileri gibi konularda daha fazla ve doğru bilgileri ihtiyacı var. Yeni konutlarda ise inşaat firmasının daha önce yaptığı projeler, teslimat tarihleri ve finansman seçenekleri de öncelikli olarak incelenmesi gereken konular arasında yer alıyor. Öte yandan sosyal yaşamın gerekliliklerinden, özellikle ulaşım, okul ve hastane gibi lokasyonlara yakınlık, sosyal çevre ve depreme dayanıklılık konut alıcılarının önem verdiği unsurlar.?

HANGİ ÖZELLİKLERE DİKKAT EDİLMELİ

?Hayallerindeki eve sahip olmak isteyen kimselerin kâbus yaşamamaları adına ev alma sürecinde ince eleyip sık dokumaları gerekiyor? diyen Akçadağ, ev alma sürecinde hangi özellikler kontrol edilmeli? Hangi hususlara dikkat edilmeli? sorularını da yanıtladı. Akçadağ şu önemli faktörleri paylaştı: ?Öncelikle ev alırken kişinin yaşam tarzının göz önünde bulundurulması gerekiyor. Konumu ve şekliyle, sosyal aktivitelere uzaklığı, manzarası, kat sayısı, binanın yaşı gibi hususların uygun bulunması halinde ev satın almak için karar verilebiliyor.?

BELİRLEYİCİ FAKTÖRLER

?Ayrıca tapunun da araştırılması, sağlam olup olmadığı gibi hususların da irdelenmesi gerekiyor. Ev alırken dikkat edilmesi gerekenleri özetlersek; Tapu kaydının araştırılması, evin, kentsel dönüşüme dâhil olup olmadığına bakılması, deprem yönetmeliğine uygunluğu, evin konumunun toplu ulaşım imkânlarına yakın olması, güneş görüyor olmasına, ısınma şekli ile yalıtıma önem verilmesi, yönetim planının incelenerek aidat, ortak kullanım alanı gibi konular hakkında bilgi sahibi olunması, çocuklar için oyun alanlarının varlığı ve otopark kapasitenin yeterliliği, kat irtifakının varlığından emin olunması, konutun brüt alanının değil, net alanının m2 cinsinden gözünde bulundurulması ve civarda yerde olan evlerin fiyatları ile kıyaslanması önemli belirleyici faktörlerdir.?

KIYASLAMA YAPIN

Almak istenen ev uzun araştırmalardan sonra belirlendi. Ancak, muadillerine göre çok mu pahalı, diğer ev daha mı uygundu? gibi sorular, ev belirlendikten sonra neredeyse herkesin aklına takılan ilk sorular oluyor. İşte bu soruların cevaplarını net olarak bulmak isteyenlerin almak istedikleri evi kıyaslaması gerektiğinin altını çizen Akçadağ, ?Ancak, muadili evler ile kıyaslama işleminin sadece evin fiyat ve m² bağlantısı üzerinden yapılması eksik ve yanlış bir işlem olacaktır. Bunun yerine daha fazla zaman ayırarak almak istediğiniz evin tüm özelliklerini listeleyip, muadilleriyle kıyaslamalısınız.?

KIYASLARKEN BUNLARA DİKKAT EDİN

Kıyaslama işleminin doğru olması için belirleyici özellikleri de sıralayan Akçadağ, ?Bulundukları konum, konut metrekare alanı, konutun yeni yapı olması, konut istikameti ve cephesi, asansör ve otoparka sahip olması, apartmanın sahip olduğu ortak alanlar ve konutun içeresinde yapılmış lüks donanımlar kıyaslamada belirleyici faktörler olacaktır? dedi.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü