Engellilere ?Türksel Hoca? desteği

Engellilere ?Türksel Hoca? desteği

PROJEYE TÜRKSEL HOCA DAMGASI

Engellilere ?Türksel Hoca? desteği

Engelli ve rehabilitasyon gerektiren bireylerde ağız ve diş sağlığı bilincinin oluşturulması ve sürekliliğinin sağlanabilmesi için Kocaeli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi´nin ortaklaşa hayata geçirdiği ?Koruyucu Diş Sağlığı Programı?, engelli hastaların ikinci bölüm tedavilerinin yapılmasıyla geçen hafta gerçekleştirildi.

PROJEYE TÜRKSEL HOCA DAMGASI

Alan uygulaması şeklinde yapılan devamlı etkinliğe, Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Restoratif Diş Tedavi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Çoruh Türksel Dülgergil ve ekibi büyük destek gösteriyor. Kırıkkale Üniversitesi´nde 5 yıldır alan uygulaması dersleri yapan Prof. Dülgergil, Kocaeli projesi için de son dört ay içerisinde başlattığı taramalar sonrasında geçen hafta engelli bireylerin ikinci aşama diş tedavilerini yaparak programın devamlılığına destek oldu. Kocaeli´ndeki çeşitli kuruluşların kombine götürdüğü tedavi etkinliği 3. ve 5. sınıf diş hekimleri öğrencilerinin de katılımı ile süreklilik sağlamaya devam edecek. Engelli bireylerin ve özel rehabilitasyon hastalarının ağız ve diş sağlığı hizmeti alabilirliği, bu bilincin aşılanması adına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Kocaeli Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği arasında imzalanan protokole göre; Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, araçları ve malzemeleri getiriyor, Kocaeli Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği, tüm yazışmaları yapıyor ve koordinasyonu sağlıyor, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü de programın devamlılığını garanti altına alıyor.

ALAN UYGULAMASI YAPTILAR

Program kapsamındaki ?Engelli Alan ve Ağız Sağlığı Uygulamaları? eğitiminin hem teorik hem de uygulamalı bölümü Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Restoratif Diş Tedavisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Çoruh Türksel Dülgergil başkanlığında devam ediyor. Kocaeli Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, ders müfredatını modifiye edip 3 ve 5. sınıf öğrencilerini alan uygulamaları için belli zamanlarda görevlendirerek programa destek oluyor. Kırıkkale Üniversitesi´nde 5 yıldır alan uygulaması yapıldığını belirten Prof. Dülgergil Kocaeli Üniversitesi´nde de başlayan bu işleyişin ve ders entegrasyonunun diğer diş hekimliği fakültelerine de örnek olması gerekliliğini belirtti. Koruyucu Diş Sağlığı Programı, Kocaeli Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi arasındaki protokol gereği her kış ve her yaz döneminde bir defa olmak üzere yapılan ?Diş Hekimliği Öğrencileri Eğitim Okulları? ile de devam edecek.