Engeli, engelsiz kılarak aşıyoruz

Engeli, engelsiz kılarak aşıyoruz

ENGELLERİ GÖNÜL GÖZÜYLE AŞIYORLAR

Engeli, engelsiz kılarak aşıyoruz

Çorum Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksekokulu tarafından Kırıkkale´de ?Engelli Farkındalığı? programı düzenledi. Kırıkkale Üniversitesi Engelli Öğrenci Koordinatörü görme engelli Resul Partici, engelli olarak yaşadığı zorlukları anlattı.

ENGELLERİ GÖNÜL GÖZÜYLE AŞIYORLAR

Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksekokulu tarafından ?Engelli Farkındalığı? programı düzenledi.  Öğretim Görevlisi Özlem Bal koordinatörlüğünde düzenlenen programda, işaret dili ile eşlik edilen İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından Sungurlu Meslek Yüksekokulu engelli öğrenci birim temsilcisi. Bal, engelli farkındalığı konusunda Hitit Üniversitesinde yapılan çalışmaları anlattı.

ENGELLİLERİN YAŞADIĞI ZORLUKLAR

Programın devamında Kırıkkale Üniversitesi Engelli Öğrenci Koordinatörü aynı zamanda görme engelli olan Resul Partici yaptığı sunumda bir engelli olarak yaşadığı zorlukları, bu zorlukları aşmak için verdiği mücadeleyi, kazanımlarını ve engelleri aşmak için yapılması gerekenleri anlattı.

ÂŞIK VEYSEL ÖRNEĞİNDE OLDUĞU GİBİ

Sungurlu Meslek Yüksekokulu öğrencileri tarafından sahnelenen ?Engel Olmuyoruz Çözüm Oluyoruz? adlı tiyatro oyunu, Âşık Veysel örneği üzerinden engelli insanların başarı hikâyeleri, Âşık Veysel Türkülerinin seslendirilmesi ve Tayfun Saçi yönetmenliğinde Sungurlu Meslek Yüksekokulu öğrencileri tarafından işaret dili ile çekilen klipin izlenmesi ile program sona erdi.



1

Ailelerin Gururu Törene Damga Vurdu

2

AKŞAM 20.00'ye KADAR DEVAM EDECEK

3

Örenciler Arasında Yemek Yarışması Düzenlendi

4

ZARAR TESPİT ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

5

ŞEHİTLERİMİZİN İSMİ ÜNİVERSİTEDE YAŞAYACAK

6

PROJEYE KISA BİR ZAMANDA BAŞLANACAK

7

ANA İSALE HATTINDAKİ ARIZA GİDERİLDİ