Tarih: 16.08.2016 20:21

Emekli Vali Harput ve 18 şüpheli adliyeye sevk edildi

Facebook Twitter Linked-in

Emekli Vali Harput ve 18 şüpheli adliyeye sevk edildi

Bursa´da FETÖ/PYD operasyonun 28 Temmuz´da gözaltına alınan eski Bursa Valisi Şahabettin Harput ile aralarında işadamlarının da bulunduğu toplam 19 şüpheli, polisteki sorgulamalarının ardından geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Vali Harput´un sakallarının uzadığı ve bir hayli bitkin olduğu gözlendi.

KIRIKKALE ESKİ VALİSİ

Bursa Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturmada gözaltına alınan, eski Kırıkkale valisi ve Bursa´da 6 buçuk 5 yıl valilik yapan ve bir dönem İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı görevinde de bulunan Şahabettin Harput ile birlikte aralarında Şentürkler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sami Şentürk´ün de bulunduğu toplam 19 şüpheli de adliyeye sevk edildi.

HİMMET TOPLUYORDU

Eski Vali Şahabettin Harput hakkındaki, Gülen Cemaati´ne bağlı Özel Bahar Hastanesi´ne İl Özel İdaresine ait binayı usulsüz vermek ve döneminde kurulan ve emekli olduktan sonra yönetiminde görev aldığı kapatılan Orhangazi Üniversitesi´nin kuruluşundaki usulsüzlüklerin yanı sıra yeni iddialar da eklenmişti. İddiaya göre, Vali Harput´un, haftanın her perşembe günü yanında polis ve vergi dairesi müdürleri ile ziyaretine gittiği bir işadamı ile öğle yemeği yediği, daha sonra ise Fethullah Gülen Cemaati´nin kasası olarak bilinen ve halen aranan Cansun Sarıyıldız´ın adamlarını bu işadamına gönderdiği iddia ediliyor. İşadamından, ?Vermezseniz, polis ve vergi memurları sizi rahat bırakmayacak´ mesajı vererek ?Himmet´ adı altında para aldıkları da iddialar arasında yer alıyor. Bursa´daki FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan Bursa eski Emniyet Müdürü Ali Osman Kâhya, geçen hafta çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —