Tarih: 30.04.2017 23:36

Emekçiler iktidarın korku siyasetine teslim olmayacak

Facebook Twitter Linked-in

Emekçiler iktidarın korku siyasetine teslim olmayacak

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ahmet Önal, 1 Mayıs´ın emek ve dayanışma günü olduğunu söyledi. Cumhuriyetten, özgürlükten vazgeçmeyeceklerini belirten Önal, işçilerin haklarının verilmesi gerektiğini belirterek emekçiye ve emeğe saygı göstermek herkesin görevi olduğunu söyledi. Önal ?İktidarın bütün korkularına ve engellemelerine rağmen bilinmelidir ki, Emekçiler, iktidarın korku siyaseti üzerinden inşa ettiği rejime teslim olmayacak, ?Hayır?ın gücüyle tarihin gidişatını değiştirecekti? dedi.

AÇLIK SINIRININ ALTINDA İNSANLAR VAR

CHP Kırıkkale İl Başkanı Ahmet Önal, 1 Mayıs´la ilgili açıklamalarda bulundu. Önal, ?Her yıl yüzlerce hatta binlerce işçimizin iş kazalarına kurban gittiği ülkemizde iş sağlığı ve güvenliği için bir tek adım atılmamıştır. Ülkemizde 4 kişilik bir ailenin temel gıda gideri yani açlık sınırı 2 bin TL düzeyinde iken asgari ücret bin 400 TL´dir? ifadesinde bulundu.

SENDİKA YOLU KAPATILIYOR

Önal, açıklamasında şöyle devam etti: ?Yıllarca çalışıp vergisini ödemiş, hayatının son dönemlerini huzur içinde geçirmek isteyen emeklilerimiz ise yeni iş aramakta birçoğu çalışmaktadır. Tüm bu problemleri çözmesi gerekenler ise sanal gündemlerle halkımızı kandırmakta, işçilerin en temel hakkı olan Kıdem Tazminatı hakkını bile kaldırmanın türlü yollarını aramaktadır.? 

TEK SES OLACAĞIZ

?İktidarın bütün korkularına ve engellemelerine rağmen bilinmelidir ki, Emekçiler, iktidarın korku siyaseti üzerinden inşa ettiği rejime teslim olmayacak, ?Hayır?ın gücüyle tarihin gidişatını değiştirecektir. İşçiler ve emekçiler 1 Mayıs´ta gericiliğe, sömürüye, sendikasızlaştırmaya, güvencesizliğe karşı tek ses olacaktır. Emekçisiyle, işçisiyle ve işsiziyle, ezilen, hakları yok sayılan, ötekileştirilen tüm toplum kesimleriyle demokrasiye, adalete, barışa, toplumsal cinsiyet eşitliğine ulaşmanın, tek yolu sesimizi ortaklaştırmaktan geçmektedir.?

BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI

?Ortaklaşacağız, birleşeceğiz ve insan onuruna yaraşır bir yaşam için hep birlikte mücadele edeceğiz. Cumhuriyetten, Özgürlükten, Demokrasiden, Barıştan ve Sosyal Adaletten asla vazgeçmeyeceğiz ve sonunda biz kazanacağız. Bu duygu ve düşüncelerle başta ülkemiz olmak üzere dünya tüm emekçilerin emeklerinin karşılığını alabildiği, eşit ve aydınlık bir geleceğe hep birlikte sahip olabilmek umuduyla, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü yürekten kutlar, saygılar sunarım? dedi.

Haber: Murat KARADAĞ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —