El emeği, göz nuru eserler büyük beğeni gördü

El emeği, göz nuru eserler büyük beğeni gördü

Kırıkkale'de Hayat Boyu Öğrenme Haftası kutlamaları etkinlikleri kapsamında Halk Eğitimi Merkezince yıl sonu sergi açılışı yapıldı.

Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, Garnizon Komutanı Mehmet Ali Durmuş, Belediye Başkanı Ahmet Önal ile diğer protokol üyelerinin katılımı ile gerçekleşen sergi açılışında birbirinden güzel el emeği, göz nuru yüzlerce eser, statlarda yer aldı. Kırıkkale Valisi Mehmet Makas serginin açılışında yaptığı konuşmada, “Halk Eğitimi Merkezimizin çok güzel bir hizmete imza atmış olduklarını gördük. Millî Eğitim Müdürlüğümüzü ve Halk Eğitimi Merkezimizi bu güzel çalışmalarından dolayı kutluyorum. Şehrimizde bu kurslarımıza katılan hayatın başlangıcında ve merkezinde olan hanımefendileri kutluyorum. Allah her birini var etsin. Emekleri zayi olmasın. Diliyoruz ki, burada öğrendiklerini aile bütçelerine de katkı koymak adına devam ettirirler.” dedi.
 

Vali Makas ve eşi Elif Makas ile beraberindeki heyet, serginin açılışı sonrasında ürünlerin ve eserlerin yer aldığı stantları bir bir ziyaret ederek kursiyerlerden bilgi aldı. 
Kentte, mesleki teknik ve el sanatları alanlarında açılan kurslarda 16 bin 200 kursiyerin eğitim aldığı sergide el sanatları, giyim, tezhip, çinicilik, bakırcılık, tel kırma, dekoratif tablo, seramik, yağlı boya, resim, müzik ve daha birçok eserler renkli görüntüler oluşturdu. Sergiye Kırıkkaleli vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Müzik dinletisinin de yer aldığı sergi, 3 gün boyunca ziyarete açık olacak.
Sergiye, Vali Makas’ın yanı sıra Mühimmat ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş, Belediye Başkanı Ahmet Önal, Millî Eğitim Müdürü Rıza Aydın, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ahmet Süreyya Kılıç, il müdürleri, siyasi parti temsilcileri ile kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız