Ekmeklerini yabani ottan kazanıyorlar
Köy meraları ve sulu alanlarla akarsu kenarlarında yetişen madımak ve benzeri bitkiler çevre köylülerin ekmek kapısı oldu. Buğday tarlaları, meralar ve akarsu kenarlarından topladıkları bitkileri pazara getirip satan kadınlar evlerinin erzakını bu gelirle karşılıyorlar.
EN ÇOK MADIMAK RAĞBET GÖRÜYOR
Daha çok köy hayatında yetişenlerin bildiği madımak, hardal, su teresi, gibi bitkiler havaların ısınmasıyla birlikte köy kadınlarının geçim kapısı olmaya başladı İlkbahar döneminde köylü kadınlar tarafından kırlardan toplanarak pazarda satışa sunulan madımak, hardal, tekecen, su teresi, marul gibi bitkilere vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Bu arada köylüler bahçelerinde yetiştirdikleri ıspanak, pırasa, marul, yeşil soğan, tere. Maydanoz gibi bitkileri de pazarlarda açtıkları tezgâhlarda satarak ev ihtiyaçlarını karşılıyorlar.
KÖY MERALARINDAN TOPLUYORLAR
Kadınlar hafta boyunca köy meralarından ve ekili alanlardan topladıkları bitkileri pazarda tutam tutam satıyor. Kadınlar ayrıca süt yoğurt ve tere yağ gibi ürünlerini de bitkilerle birlikte satışa sunuyorlar. Kadınlar yaptıkları satıştan elde ettikleri parala kendi ihtiyaçlarını karşılayarak ev ekonomisine katkı sağlıyorlar.
MADIMAĞIN KİLOSU 10 LİRA
Vatandaşların en çok rağbet ettiği madımak taze tüketildiği gibi kış için kurutularak ya da konservesi yapılarak da saklanıyor. Madımağın kilosunu 8 ile 10 TL´den satışa sunan Sultan Ayhan isimli kadın, havaların ısınmasıyla birlikte madımağın çıktığını belirterek, "Madımağı köylerde harman yerlerinden ve arazide sürülmeyen meralardan topluyoruz. Madımak toplamak çok zor ve zahmetli bir iş ama tadı güzel çok seviyoruz, hem kendimiz için topluyoruz, hem de isteyen olursa satıyoruz? dedi.