Tarih: 24.02.2012 06:05

Eğitimi yapboz yaptırmayız

Facebook Twitter Linked-in

SAMİMİ OLMADIĞINI GÖSTERMEKTEDİR
Cumhuriyet meydanında düzenlenen eyleme Eğitim sen üyeleri adına açıklama yapan Eğitim Sen şube başkanı Yüksel Şahin yaptığı açıklamada AKP Hükümetinin Zorunlu Eğitimi 12 Yıla Çıkarmamaktaki amacının eğitimi kendi siyasal ideolojik yapısına uydurmaya çalıştığını söyledi. Şahin , ?Yıllardır sürekli değiştirilen eğitim politikaları nedeniyle eğitim sisteminin yap-boz tahtasına çevrilmesi yetmiyormuş gibi, şimdi de bizzat iktidar partisinin önerisiyle zorunlu eğitimin kendi içinde kademelendirilerek 12 yıla çıkarılacağı iddia edilmektedir. Hükümetin hedefi, Türkiye`de zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılması değil, Başbakanın bir süredir dile getirdiği "Dindar nesil yetiştirmek istiyoruz" ifadesine uygun bir eğitim sistemi oluşturmaktır. Zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılmasının bu amacı gerçekleştirmek için bir "kılıf" olarak kullanılması, iktidar partisinin pek çok konuda olduğu gibi bu konuda da samimi olmadığını göstermektedir.? dedi. 
 
ÇIRAKLIK YAŞI 11`E DÜŞTÜ
Şahin ?Zorunlu eğitimin kendi içinde bölümlere ayrılarak kademelendirilmesinin asıl amacı, 8 yıllık kesintisiz eğitim nedeniyle kapanan İmam hatip okullarının 6. 7. ve 8. sınıfa denk gelen bölümlerinin yeniden canlandırılmasına yönelik olduğu açıktır. Kademeli zorunlu eğitim uygulaması hayata geçirilirse zorunlu eğitimin süresi düzenlemede belirtilen 4 yıla inmesi kaçınılmazdır. 4+4+4 şeklinde formüle edilen zorunlu eğitimin kız çocuklarının okula devamını arttırmamakta, aksine kız çocuklarının ilk dört yıldan sonra öğrenimlerine "açık öğretim" şeklinde devam etmelerinin önünü açmaktadır. Zorunlu eğitimin kademelendirilmesine paralel olarak, aynı yasal değişiklikle çıraklık yaşının 14`ten ll`e düşürülmesi dikkat çekicidir. Çocukların ilk dört yıldan sonra okul ortamlarından uzaklaştırılarak, son yıllarda giderek büyüyen bir sorun olan çocuk işçiliğinin yaygınlaşması hedeflenmekte, çocuk emeği sömürüsünün önü bizzat hükümet tarafından açılmaktadır.
12 yıllık kademeli zorunlu eğitimi meşrulaştırmak için 5. sınıftan itibaren çocukları "mesleğe yöneltme" gibi bir gerekçenin ileri sürülmesi, yapılmak istenen asıl değişikliklerin üzerini örtme amacı taşımaktadır.? Diye konuştu.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —