Eğitim Sen üyeleri bordrolarını yaktı

Eğitim Sen üyeleri bordrolarını yaktı

Eğitim Sen üyeleri Cumartesi günü ilginç bir eyleme imza attı. Hükümeti protesto eden Eğitim Sen üyeleri, maaş bordrolarını yaktı.

GÜVENCESİZ İSTİHDAM
KESK Kırıkkale Şubesi Cumhuriyet Meydanın da eylem yaparak, hükümeti protesto etti.
KESK Kırıkkale Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve Eğitim Sen Şube Başkanı Yüksel Şahin, yaptığı basın açıklamasında Türkiye`nin dört bir yanında haklarına sahip çıkmak, baskılara zulme boyun eğmeyeceklerini göstermek için alanlarda olduklarını söyledi. Şahin, ?AKP hükümeti özellikle emeklilerin çalışma yaşamına yönelik olarak gündeme getirdiği yasal düzenlemeler ve fili uygulamalarla kamu hizmetlerini yıllar içinde büyük ölçüde ticaretleştirmiş, kamu da esnek ve güvencesiz istihdamı yaygın hale getirmiştir. 2011 yılı sonu İtibariyle temel tüketim maddelerine peş peşe yapılan zamlar ve vergilerdeki artışlar, yükselen döviz kuru ve benzeri nedenlerden dolayı kamu emekçilerinin reci ücretleri son yıllardaki en ciddi düşüşü yaşamış ve kaybımız şimdiden yüzde 20`leri aşmıştır.? dedi.
 
2 MİLYONU AŞKIN KAMU EMEKÇİSİ
Türkiye`de kamu emekçilerinin, işçilerin ve emeklilerin her geçen gün ağırlaştığını söyleyen Şahin ?Yaşam koşullan, hükümetin emek ve emekçi düşmanı politikaları ile giderek daha da zorlaşmaktadır. 2011 enflasyon rakamı, kesinlikle halkın enflasyonunu ifade etmemektedir. Benimsenen enflasyon sepeti nedeniyle 2011 enflasyonu yüzde 10, 45 çıkmıştır. Oysa halkın en çok tükettiği temel tüketim mallarındaki fiyat artışları açıklanan resmi rakamın en az iki katı kadardır. Bu nedenle 15 Ocak`ta maaşlarımıza yansıtılacağı ifade edilen 2,68?lik "enflasyon farkı" gerçekçi değildir. Her yıl Ocak ayında yapılması gereken ücret zammı yapılmamış, toplusözleşme yasası henüz yasalaşmadığı için 2 milyonu aşkın kamu emekçisi ve aileleri mağdur edilmiştir. Hükümet, çıkarmayı düşündüğü grevsiz toplusözleşme yasasını bile bilinçli olarak geciktirmekte ve yasada kendi çıkarları doğrultusunda değişiklikler yaparak kamu emekçilerini daha da mağdur etmek istemektedir.? Şeklinde konuştu.
 
GSS PRİMİ KESİLECEK
1 Ocak 2012`de başlayan zorunlu GSS ile sağlık alanında yaşanan ticarileştirme uygulamalarının son halkası da tamamlanmak istendiğini vurgulayan Yüksel Şahin, ?5510 Sayılı Kanunun yasalaştığı 1 Ekim 2008 öncesinde göreve başlayan devlet memurlarının GSS primlerinin en fazla üç yıl boyunca devlet tarafından karşılanmaya devam edeceği, üç yıl içinde tüm kamu emekçilerinin maaşından yüzde 5 oranında GSS primi çalışan payı kesileceği belirtilmektedir. Hükümet, kamu emekçilerini 1 Ekim öncesinde ve sonrasında işe başlayanlar olarak ayırarak, hem kamu emekçileri arasında kendince rekabet yaratmaya çalışmakta ve resmen ayrımcılık yapmaktadır. Zorunlu GSS halkın yararına olan bir düzenleme ise Mecliste yeniden kıyak zam pazarlıkları yapan milletvekilleri neden GSS kapsamı dışında tutulmuştur.? dedi.
 
 


1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ