Eğitim Bir Sen başarıya doymuyor

Eğitim Bir Sen başarıya doymuyor

YILMADAN YORULMADAN ÇALIŞACAĞIZ

Eğitim Bir Sen başarıya doymuyor

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Oktay Sümer 2016´da eğitim iş kolunda aldıkları yetkiyi 2017 yılında da koruduklarını belirterek, hala yetkili sendika olduklarını söyledi.  Toplamda bin 759 üyeyle başarılarını taçlandırdıklarını belirten Sümer, emeği geçen herkese teşekkür ettiğini bildirdi.

BAŞARIMIZI TAÇLANDIRDIK

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Oktay Sümer, 23 Mayıs 2017 günü Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğünde yapılan yetkili sendika belirleme toplantısı sonucunda 4 bin 158 eğitim çalışanı bulunan Kırıkkale merkez ve tüm ilçelerde yetkilerinin devam ettiğini belirterek, toplamda bin 759 üye sayısıyla başarılarını bu yılda taçlandırdıklarını bildirdi. Sümer konuşmasının devamında, ?Yetkimizin perçinlenmesinde pay sahibi ve başarımızın mimarları olan tüm üyelerimize, İş yeri ve okul temsilcilerimize, ilçe teşkilat başkan ve yöneticilerine, kadın komisyonumuza ve şube yönetim kurulu üyelerimize, ayrıca mücadelemize ve sendikamıza gönül ve emek veren 1759 eğitim çalışanımıza teşekkür ediyoruz.?

BAŞARI TESADÜF DEĞİL

?Eğitim-Bir-Sen´in bugün ulaştığı noktada yakalanan başarı tesadüf değildir. Çözüm odaklı ve üyelerimizi merkeze alan çalışmalarımızla, bu yıl da yetkimizi devam ettirdik. Eğitim-Bir-Sen´in sendikacılığında yetkili olmak amaç değil araçtır. Bizim için yetki, emeği-ekmeği yüceltmenin yanında, özelde kamu çalışanlarının, genelde başta ülkemiz olmak üzere insanlık ailesinin tüm bireylerinin insan onuruna yaraşır bir yaşam kalitesine ulaşmasını sağlama sorumluluğunu gerçekleştirebilmenin aracıdır. Kamu çalışanlarının haklarını koruma ve geliştirme mücadelemize devam edeceğiz. Emek mücadelemiz, ekmek mücadelemiz, özgürlük mücadelemiz, tam ve koşulsuz demokrasi, istek ve kararlılığımız artarak sürecektir.?

HÂLÂ ZİRVEDEYİZ

?23 Mayıs 2017 tarihi ile zirveden yeni ufuklara başlattığımız yolculuğumuzun devam ettiğini, bu yürüyüşümüzün her durum ve şarta durmayacağının bir kez daha göstergesi olmuştur. Kutlu mücadelemize güçlenerek devam ediyoruz, devam edeceğiz. Günümüzde bir kere daha şahit oluyoruz ki, küresel emperyalizm, yerli işbirlikçilerini de harekete geçirerek vesayet ve işgal düzenini sürdürmek için kanlı, kirli operasyonlar yapmaya devam etmektedir. Biz Eğitim-Bir-Sen olarak Hakla batılın, zorbalıkla adaletin, emperyalist egemenlikle yerli ve millî duruşun arasında geçen mücadelede nerede ve niçin durulması gerektiğinin bilinciyle çeyrek yüzyıllık geçmişimizde her zaman sorumluluğumuzun farkında olduk ve bunun gereğini yaptık.?

YILMADAN YORULMADAN ÇALIŞACAĞIZ

?Milletimizin duygu ve inanç dünyasına asla uzak düşmeyerek yılmadan, yorulmadan, sabırla, umutla sürdürdüğümüz mücadele, tarihi önemdedir. Samimiyete dayalı vefa duygusu, vefaya dayalı samimiyet, başarımızı her defasında bereketlendirdi ve bunun sonucunda Kırıkkale´nin ve tüm Türkiye´nin en büyük sendikası olma başarısını elde ettik. Milletimiz çeşitli örgütlenmeler ve oluşumlarla, inancını büyüterek, eylemini büyüterek, yılmadan direnerek var olmayı, var kalmayı başarmıştır. İşte Eğitim-Bir-Sen bu hayatî mücadelenin, tarihî değere dönüşen örgütlü gücüdür. O nedenle, biz ekmek ve emek mücadelesini, insan hakkı, hukuku, onuru, özgürlüğü davasından ayrı görmedik, göremeyiz. Onursuz bir tokluğun, özgürlükten yoksun bir rahatın, önemi yoktur, olamaz. Var olmamızı tarihi bir zorunluluğa dönüştüren, milletle birlikte ve millet adına verdiğimiz mücadelenin ruhudur.?

ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK

?Yurdumuzun en uzak köşelerine kadar her noktasını yeni bir duyarlılık ve bilince dönüştürerek medeniyetimizi inşa yolunda ilmeklerle ördüğümüz, örgütlediğimiz üyelerimiz, ülkemizin yeni ufuklara yolculuğunda öncü oldu ve olmaya da devam edecektir. 
Bizler asla gevşemeyecek, yılmayacak ve yorulmayacağız. Çünkü bu mücadelenin bir medeniyet mücadelesi olduğunun bilincindeyiz.  Kuruluşumuzdan bugüne büyümemize, güçlenmemize, uzmanlaşma, kurumsallaşma ve olgunlaşma yürüyüşümüze, zirveden yeni ufuklara çağrımıza, ülkemizin tarihi misyon ve vizyonuna tekrar dönmesi yoluna el veren, omuz veren düne, bugüne ve geleceğe vefa bakışını yüklenen sendikamızın üyesi tüm kardeşlerimize gösterdikleri çaba ve gayretlerden dolayı bir kez daha şükranlarımızı saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz? dedi.

Haber: Murat Karadağ



Anahtar Kelimeler: Eğitim başarıya doymuyor
-
26.05.2017 09:41:14
yüzde 3 zam yeter öğretmenlere. Hak adı altında hak yiyenler