DYO yaza ?Merhaba? dedi

DYO yaza ?Merhaba? dedi

Türkiye?nin Boya sektöründe önde gelen firmalarından olan DYO firması tarafından Kırıkkale?de düzenlenen programda boya ustaları bilgilendirildi.

Öğretmen Evinde düzenlenen toplantıda boya ustaları bilgilendirildi

İŞLERİYLE İLGİLİ TEKNİK BİLGİ VERİLDİ
Öğretmen evinde boya ustaları ile bir araya gelen Dyo Boyaları satış ekip lideri Hasan Çelik Yeni mamulleri Diyojen ve Ahşap serileri hakkında katılımcılara bilgi verdi. Toplantıya katılan boya ustaları ve bayiler Çeşitli konularda bilgi alan bayiler yeni ürünlerin piyasada tutulacağına inandıklarını söylediler.

ENERJİ TASARRUFU SAĞLAMAKTADIR
DYO boyanın yeni ürünü olan Klımatherm Isı Yalıtım Sistemleri hakkında bilgi veren DYO satış ekip lideri Hasan Çelik enerji kaynaklarını kullanarak binalar ısıtıyor, yaz aylarında yoğun sıcaklardan korumak için klimalarla soğutuyor. Binaların yönetmeliklere uygun yapılacak ısı yalıtımı, ısınma ve serinleme amacıyla yaptıran harcamalardan Yüzde 50?ye varan enerji tasarrufu sağlanabilindiğini söyleyen Çelik ?Binalarda ısı yalıtımını verimli kullanabilmek için, öncelikle pencereler, çatı ve tabanda gerekli izolasyonun yapılmış olması gerekmektedir. En yüksek enerji kaybı duvarlardan gerçekleşmektedir. Pencere, çatı ve tabanda alınan önlemler, dıştan ısı yalıtım yapılan binalarda istenilen enerji tasarrufunu sağlamaktadır.?diye konuştu

ISI YALITIMIN MALİYETİ NEDİR?
Isı yalıtım, binanın yapım aşamasındaki maliyeti, bina maliyetinin Yüzde 2?si ile Yüzde 5?i arasında değişmekte olduğunu ifade eden Çelik. ? Dolayısıyla buna göre kullanılacak tesisatta işletme ve yatırım maliyetini de önemli ölçüde azaltacaktır. Yenileme uygulamalarında da kendini amorte etmesi 2-5 yıl arasında gerçekleşmektedir. Yapılan hesaplamalarda, ısı yalıtımının standart yönetmeliklere uygun olarak yapıldığında, ülkemizin yılda 3 Milyar Dolar tasarruf yapabileceğini göstermektedir.
Enerji tasarrufu ülke ekonomisine, toplumsal refahımız açısından önemli ölçüde katkıda bulunmakta, atmosfere salınan CO2 ve SO2 gazlarını da azaltarak, küresel ısınmadaki mücadeleye de yardımcı olmaktadır.?dedi seminer sonunda Çeşitli hediyeler verildi katılanlara hediyeler verildi



Anahtar Kelimeler: 0