Dur, bak, dinle, geç

Dur, bak, dinle, geç

Kırıkkale’de Uluslararası Hemzemin Geçit Farkındalık Günü dolayısıyla anaokulu öğrencilerine teorik ve uygulamalı eğitim verildi

Dünya Demiryolu Topluluğu (UIC)  tarafından düzenlenen Uluslararası Hemzemin Geçit Farkındalık Günü (ILCAD), Türkiye’de de TCDD’nin etkinlikleriyle kutlanıyor.  Kırıkkale’de İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve TCDD arasında yapılan protokol kapsamında MKE Anaokulunda etkinlik düzenlendi. Öğrencilere önce TCDD görevlilerince tren yolları, hemzemin geçitlerden güvenli geçişler ve diğer kurallarla ilgili bilgiler teorik ve uygulamalı olarak gösterildi. Görevliler bir hemzemin geçitte “Dur, bak, dinle, geç” kurallarına mutlaka uyulması gerektiğine dikkat çektiler. Görevliler yine “Hemzemin geçitlerde her zaman yanıp sönen lambalar, zil veya bariyerler olmayabilir ya da çalışmayabilir. Bu nedenle durun, dikkatle bakın ve dinleyin. Yaklaşan tren olmadığından ve geçişin güvenli olduğuna emin olun.” ifadeleriyle çocukların ve ailelerin dikkatli olmaları gerektiğini belirttiler.
 

Küçük Çocuklarımızı Bilinçlendireceğiz

Bu tür eğitimlerle erken yaşlardaki çocuklara hemzemin geçitlerinde meydana gelebilecek kazaların önüne geçmek ve en aza indirilmesi amaçlanıyor. Etkinlik sonunda gazetecilere açıklama yapan Kırıkkale Millî Eğitim Müdürü Rıza Aydın, “Kırıkkale’miz bir demir yolu şehri. Dolayısıyla çok fazla hemzemin geçit var. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları ile Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yaptığımız protokolle hemzemin geçitlerde emniyet farkındalığını arttırmak için, küçük yaştaki çocuklarımızı bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Bu amaçla sınıflarda onlarla etkinlik yapıp hediyeler veriyoruz. Çocukların hemzemin geçitte kurallara uymaları ailelerini duyarlı hale getirmelerini dolayısıyla bir farkındalığın olmasını arzu ediyoruz.” dedi.
Projeyi çok önemsediklerini belirten TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü Eğitim Dairesi Başkan Yardımcısı Feyzi Sıvacı da, “Öğrenmenin en etkili olduğu yaşlar bu yaşlar ve dolayısıyla bu duyarlılıkla bu öğrenmelerin yaşam boyunca etkisi olacak ve onlarla birlikte aileler de daha duyarlı hale gelmiş olacak. Bir yılda yaklaşık 10 bin çocuğa ulaştık. Önümüzde eğitim öğretim yılında ise demir yolu geçen 66 ilimizde demir yoluna yakın okullarda eğitim gören öğrencilere erişmek istiyoruz. Bu etkinliklere çocuklar da çok ilgi gösteriyor. Bize kapılarını açan okullara çok teşekkür ediyoruz. Bu farkındalık eğitimleri, bundan sonraki süreçte demir yollarında meydana gelebilecek kazaların en aza inmesine büyük katkı sağlayacaktır. ” ifadelerini kullandı. Etkinlik sonunda öğrencilere boyama kitaplarının yanı sıra çeşitli hediyeler verildi.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız