“Dünya ile rekabet etmek için dijital sahadan geri kalamayız”

“Dünya ile rekabet etmek için dijital sahadan geri kalamayız”

Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Veli Toptaş, yapay zekanın artık her alana girdiğini belirterek, “Dünya ile rekabet etmek için çocukların bu dijital sahadan geri kalması düşünülemez. dedi

Kırıkkale Millî Eğitim Müdürlüğü ve Kırıkkale Üniversitesi işbirliği ile hazırlanan proje kapsamında ilkokul 4.sınıf öğrencilerine yönelik uygulamalı yapay zeka eğitimleri verilmeye başlandı.
Son yıllarda popüler kazanımlar sağlayan yapay zeka, her geçen gün her sektörde yerini almaya başladı.  Özellikle çocukların yapay zeka ve kullanmalarını kavramaları, hem kendi öğrenme yöntemlerini keşfetmelerine, hem de yapay zekanın pratik kullanımlarından faydalanmalarına büyük bir motivasyon sağlamaktadır. Öğrencilerin yapay zeka teknolojilerinin mantığını, nasıl tasarlanacağını ve kullanımını öğrenerek öğrenme yaşantılarının ilerleyen süreçleri için bilgi ve birikim oluşturarak hazır hale gelmelerini sağlamakla birlikte insanlara özgü olan öğrenme davranışının nasıl gerçekleştiğini anlamaya çalışarak bu özelliği makinelere kazandırmaya çalışmak da oldukça önemlidir. Ayrıca yapay zekanın geniş yelpazesi ve sunduğu çeşitli seçenekler de öğrencilerde öğrenme merakı oluşturmaktadır.
 

Tınaz İlkokulu 4. sınıflarda ilk uygulamalara başlandı
Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Veli Toptaş ve beraberindeki eğitim görevlileri tarafından, öğrencilere önce genel bilgiler verildi daha sonra ise günlük hayattan basit uygulamalarla veri tablosu oluşturularak analizleri yapıldı. Böylece temeli insan zekasına dayanan yapay zeka, öğrenciler için basit anlatımlarla oyun ortamında gösterilmiş oldu.
Etkinlikte ayrıca matematiğin dört temel öğrenme alanından biri olan veri öğrenme alanı ile veri işlemenin yapay zekaya nasıl katkı sağladığı da anlatıldı.

"Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" 

Millî Eğitim Müdürü Rıza Aydın da açıklamasında, “Gelişen ve değişen dünyamızda dijital eğitim öğretim süreci kaçınılmaz bir hal almıştır. "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" çerçevesinde dijital okuryazarlık ve yapay zeka öğrenme süreçlerini destekleyen, cesaretlendiren ve öğrencileri motive eden bir yapı haline gelmiştir. Bizler de bu yenilikçi çerçevenin takipçileri olmakla birlikte paydaşlarımızla bu yenilikleri izlemekteyiz. Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesinde görev yapmakta olan Prof. Dr. Veli Toptaş ve doktor öğrencisiyle birlikte bugün öğrencilerimizle yapay zeka etkinlikleri yaptık. Özverilerinden dolayı kendilerine ve ekibine teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.




1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız