MALİ DESTEĞİ ARTIRMAK İSTİYORUZ
Vali Ali Kolat, Kırıkkale Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Anafartalar Salonu`ndaki toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Kırıkkale`nin, nüfusu, sanayisi ve eğitim durumu bakımından iyi bir konumda olmasına rağmen yeterince destek alamadığını söyledi. Bu konuda ellerinden geleni yaptıkları ifade eden Kolat, şöyle devam etti:“AHİKA sayesinde, hem teknik destek, hem doğrudan faaliyet desteği hem de Mali destek konusunda ilk sıralara yükseldik. Bunu üniversitemizin, sanayicilerimizin ve kurumlarımızın çalışmaları sonucu elde ettik ancak bütün bunlar yetmez. Esas amacımız, Mali destek projelerini daha da artırabilmek. Bu kapsamda 21 Mart`ta destek başvuruları sona erecek. Özellikle buradan sanayicilerimize sesleniyorum”
BİR ÇOK OFİS AÇTIK
“Kırıkkale`de bir destek ofisi açtık. Burada görevli arkadaşlarımız var. Projeler konusunda sizlere gerekli bilgileri verecekler. Ayrıca bir uzman ile sözleşme imzaladık. Bu uzmanımız da projeler, başvurular konusunda 21 Mart`a kadar hizmet verecek. Sadece Kırşehir ve Kırıkkale için sözleşme imzaladık. Bu anlamda bunun değerlendirilmesi lazım.” dedi. Kolat, Türkiye`nin büyük oranda enerjide dışa bağımlı olduğunu, bu bağımlılıktan kurtulabilmek için bütün potansiyellerin değerlendirilmesi gerektiğine işaret ederek, "Bu anlamda sanayicilerimize, işadamlarımıza görevler düşüyor. Hepimizin sorumlulukları var. Hep birlikte el ele verdiğimiz zaman çok güzel şeylerin ortaya çıktığını görüyoruz” dedi.
2.5 MİLYON TL DESTEK SAĞLANDI
AHİKA olarak çevre ve akaryakıtla ilgili projelere 2,5 milyon liranın üzerinde destek sağladıklarını vurgulayan Kolat, bu projelerden de olumlu sonuçlar alacaklarına inandığını anlattı.
MÜSİAD Kırıkkale Şube Başkanı Haşim Baloğlu ise dünya nüfusunun, kentleşmenin ve sosyal hayattaki refah düzeyinin artması, sanayinin hızlı bir gelişme göstermesi ve yeni teknolojiler gibi faktörlerin, enerjiyi günümüzün en önemli sektörlerinden biri haline getirdiğini kaydetti.Baloğlu, günümüzün geleneksel enerji üretim ve tüketim teknolojilerinin insan, çevre ve doğal kaynaklar üzerinde yerel, bölgesel ve küresel seviyede olumsuz etkilere neden olduğunun bilindiğini belirterek, şunları söyledi:
ÇEVREYE ZARAR GELMESİN
“Bu nedenle enerjinin çevreye zarar verilmeden üretilmesi amacı ön plana çıkmıştır. Ülkeler özellikle yenilenebilir enerji kaynaklarını güvenilir, ekonomik, kaliteli ve serbest piyasa mekanizması ile şartlarını zorlamadan ekonomiye kazandırmak amacındadır. Ülkeler, enerji üretim teknolojilerini bu yönde geliştirmeye üretimi ile tüketimini teşvik edici çeşitli politikalar oluşturmaya hız vermişlerdir. Bu bağlamda MÜSİAD Kırıkkale Şubesi olarak ülke ve Kırıkkale ekonomisine kazandırmak amacıyla, AHİKA Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında desteklenen `Kırıkkale Rüzgar ve Biyomas Potansiyeli Fizibilite Projesi`nin ülkemize ve Kırıkkale`ye hayırlı olmasını diliyorum”