HALKIN ÇOĞU KAPATILMAMASINDAN YANA
Başkan Demir, köy ve beldelerde halkın yüzde 95’inin dershaneleri kapatılmamasını istediklerini belirtti. Demir, konuyla ilgili açıklamasında, ’Dershaneler ihtiyaçtan ortaya çıkmış kuruluşlar olarak, eğitimin eksik kısmını tamamlamaktadırlar. Kesinlikle Milli Eğitime alternatif olarak düşünemeyiz. Yani bilgi tamamlaması ya da imtihanlara pratik hazırlama yerleri olarak görmek gerekir. Şu anda dershaneler çok büyük bir işlev görmektedirler. Çocuklara bilgilerin yanında motivasyon destekleri vermektedirler. Eğitim, öğretimin yanında motivasyon kısmını da çok önemsiyoruz.’ dedi.
KURULU BİR DÜZEN VAR
Dershanelerde çalışan öğretmen, memur ve diğer meslekler olarak birçok insanın ekmek yediğini hatırlatan Demir, ’Bunlar ne olacak. Bunların kurmuş oldukları bir düzenleri var. Yani mevcut mezun olanları atayamamışken bunlar da Milli Eğitim açısından devletimize bir maddi gider olmayacak mı? Öğretmenlerin birçoğu 40-50 yaşın üzerinde ve bunları istihdam edebilecek misiniz? Öbür çalışanlara iş verebilecek misiniz? Yani bir sürü işsizimiz varken bunlara nerede iş vereceksiniz? Hem de önceki iş bekleyenler de mağdur olmayacaklar mı?” sorularını yöneltti.
ÇOCUKLARIN AHLAKLI YETİŞMESİ
Demir, günümüzde çocukların ahlaklarını bozacak ve kötü alışkanlıklara düşürecek birçok materyalin mevcut olduğunu hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü: ’Uyuşturucu yaşı ortaokula indiği görülüyor. Bu tür haberler, yüreğimizi yakmakta ve bizim neslimiz böyle olmamalıydı diye üzülmekteyiz. Zaten neslimizi bozmak isteyen güçler bulunmaktadır. Bunlara karşı bizim de bir görevimiz yok mudur? Yani çocuklarımızın eğitimi için ortaya çıkmış kuruluşları kapatırsak bu çocukların hali ne olacak? Dershanelerde çocuklarımıza saygı, sevgi, ülke sevgisi, topluma faydalı nasıl olunur, yani manevi takviyeler verilmektedir. Sorumsuz bir gençlikten bir şey bekleyemeyiz. Ayrıca çocuklara dershanelerde hayatta sorumluluk duygusu konuları da anlatılmakta ve hayata hazırlanmaktadırlar. Dershanelere sadece dünyevi bilgiler veriliyor mantığıyla bakmak yanlıştır.”