Demokratik Kitle Örgütlerinden İmamoğlu'na Destek

Demokratik Kitle Örgütlerinden İmamoğlu

CHP Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun diplomasının iptal edilmesi ve bugün sabah saatlerinde gözaltına alınmasına Kırıkkale'deki demokrat kitle örgütleri tepki göstererek ortak bir basın açıklaması yayımladılar.

Siyaset Baskı Altında Hareket Edemez Hale Gelmiştir

Yapılan ortak açıklamada  “Ülkemizde uzun süredir yaşanmakta olan ve giderek artan hukuk dışı uygulamalar ve  giderek artan Baskı ve  hukuksuzluklar artık ayyuka çıkmış ve dayanılmaz hale gelmiştir. Özellikle Muhalif  yapılara yapılan baskı ve saldırılar nedeniyle, Ülke giderek yaşanmaz haldedir. Son dönemlerde İktidar edenlerin, giderek Anayasa ve Yasaları yok saydığı ve yargının araçsallaştırıldığı bu ortamda yaşanamaz hale geldiği açıktır. Ülkemizde Siyaset giderek  Baskı altında hareket edemez hale getirilmeye çalışılmaktadır. Bu durum Kabul edilemez.”

 “Ülkede  Muhalif Belediyelere açılan soruşturmalar, Görevden almalar ve Kayyım atamalarla süren süreç,  Bu gün için CHP nin Cumhurbaşkanı Aday Adayı  Sayın Ekrem İMAMOĞLU nun Diplomasının Hukuksuz biçimde İptali ile sonuçlandırılmış, ardından da Siyasi Yasağın Temellenmesi amacıyla Başlatılan Operasyon ile Sayın İmamoğlu ile birlikte 100 civarı kişi de göz altına alınmıştır”

   Bu Baskı Yoluyla Siyaseti Dizayn etme çabasıdır

 Hukukun Temel ilkelerinden biri de , her Olayın yaşandığı zaman içindeki Hukuk Kurallarına göre değerlendirilmesi gerektiğidir.  Sayın İMAMOĞLU nun İstanbul Üniversitesine Yatay geçiş yaptığı dönemde yasal olan, iki Üniversitenin 2 Fakültesi arasında yapılan Öğrenci nakli uygulamasının, Daha sonra  Çıkarılan Yasalara aykırılığının ileri sürülmesi  Hukuken mümkün değildir.   Bu nedenle Diploma İptali hem de bunun Yetkisiz kurullarca yapılması , Hukuksuzdur Kabul edilemez.  Giderek artacağı açık olan Bu Baskı ve şiddete karşı, Demokrasiyi ve İnsan haklarını ve  Ülke bütünlüğünü savunmak her şeyden daha önemli  hale gelmiştir.   Ulusal Kurtuluş Savaşından bu yana en Yoğun baskının  ve siyasi engellemelerin yaşandığı Sürecin Kabulü mümkün değildir.

 Bu gün Ülkemizde Seçilmiş Milletvekilleri, Sİyasi Parti Genel Başkanları, Hukukçular, Gazeteciler, Siyasetçiler haksız yere ve Yasalara aykırı , meşru olmayan biçimde Ceza evlerine doldurulmuşlardır. Patronlar dahi Bu Baskılarla , göz altına alınarak Susturulmaya başlanmıştır.  Ülkede Laiklik, Demokrasi ve Atatürk ilkelerine karşı Yoğun bir saldırı söz konusudur. Bu durum kesinlikle kabul edilemez.

  Ülke Hızla çağın gerisine atılmak istenmektedir

"Çözüm; Yine Demokrasi içinde ama Demokrasiye inanan Halkımızın ve Onların Siyasi Toplumsal Önderliğini yapan Kurumlar aracılığı ile yapacağı Siyasi ve Toplumsal Dirençle gelecektir. Biz aşağıda imzası ulunan Demokratik Kitle Örgütleri olarak;

 "Mevcut Siyasi gelişmeleri, Sayın İMAMOĞLU' nun Diplomasının İptali  ve Göz altına alınması ile süren ve giderek yoğunlaşacağı açık olan Baskı Süreç ve Dönemlerini Kabullenmeyeceğimizi,  Bu anlamda Hukuk ve Adalet Yolunda ve Demokrasi ve Halk mücadelesinden geri durmayacağımızı , bu Mücadelede yoldaşımız olacak Başta CHP olmak üzere Siyasi yapılara destek olacağımızı ilan ederiz"

                 

 

                 Serpil ERBAY                        Binay HAYDARDEDEOĞLU           Ayşe AVCI

             Alevi Kültür Derneği                 ADD Kırıkkale Şubesi            Eğitim Sen Şube Başkanı

              Kırıkkale Şubesi adına 

 

                   Çiğdem KARAER                                                               Av. Murat ÇAKIRCA

          Kırıkkale Tabip Odası Başkanı                                       Sosyal Demokrasi Derneği İl temsilcisi



1

VERİMLİ BİR GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİ

2

DİPLOMA KARARINI TANIMIYORUZ

3

AK PARTİ, KONGREYE PEHLİVANLI İLE GİDİYOR

4

Ahmet Önal Hızlı Başladı

5

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

6

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

7

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek